sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cetățenii maghiari născuţi în afara Ungariei nu mai pot călători fără viză în Statele Unite

  de Special Arad | 21 ianuarie 2022, 8:56 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Autorităţile americane nu mai acceptă intrarea fără viză în Statele Unite ale Americii a cetăţenilor maghiari care nu s-au născut în Ungaria, relatează publicaţia Kronikaonline.ro, citată de G4media.ro.

  Cei care au vrut să călătorească în SUA după redeschiderea graniţelor pentru cetăţenii străini au descoperit asta pe pielea lor, arată jurnaliştii de la Kronika. Concret, decizia îi afectează pe cetăţenii altor state care au dobândit şi cetăţenie maghiară, cum este şi cazul multor români, care au aplicat şi obţinut cetăţenie maghiară, unii dintre ei făcând asta tocmai pentru a putea călători în Statele Unite ale Americii fără a trece prin procesul laborios de obţinere a unei vize de călătorie.

  Kronika scrie că modificarea ar fi fost decisă de guvernul SUA în februarie 2021, fără însă a fi comunicată public. Ungaria a acordat cetăţenie nu doar etnicilor maghiari din statele învecinate (România, Slovacia, Ucraina sau Serbia), ci şi străinilor care au investit în ţară minimum 500.000 de euro, arată G4media.ro.

  În 2018, presa maghiară scria că SUA s-au săturat de fraudele masive cu paşapoartele ungureşti şi ameninţă guvernul cu excluderea din Visa Waiver. La acel moment, potrivit investigaţiilor autorităţilor SUA, aproximativ 700 de străini au obţinut în mod fraudulos paşaport unguresc, aceştia având calea deschisă pentru a călători în SUA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Racolarea de cetățeni cu orice preț de către autoritățile ungare s-a dovedit o arma cu doua tăișuri, deși se poate vorbi de o doza de discriminare,dar cind e vorba de USA,totul e permis și se trece cu vederea,doar e leagănul democrației moderne, dar și jandramul mondial..

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.