miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  11 cetățeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal, găsiți într-un automarfar la PTF Nădlac II

  de Ioana Costaș | 20 mai 2024, 10:15 AM | Știri Arad

  0

  11 cetățeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal au fost depistați de poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în compartimentul pentru marfă al unui automarfar. Conform actelor de însoțire a mărfii, camionul transporta role de hârtie pe ruta Turcia-Germania. În ceea ce-i privește pe migranți, polițiștii de frontieră au stabilit – în urma cercetărilor – că aceștia au intrat legal în România, în baza documentelor personale.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie, pe ruta Turcia – Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 11 cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, Nepal și India, intrați legal în România în baza documentelor personale. În cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Vama Nădlac, „asaltată” de deșeuri din Ungaria și Italia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.