marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vama Nădlac, „asaltată” de deșeuri din Ungaria și Italia

  de Special Arad | 17 mai 2024, 12:43 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară două automarfare încărcate cu peste 24 tone de deșeuri.

  Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de un cetățean român, respectiv un maghiar.

  Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, divserse bunuri (fier, oțel, schele, mașini de tuns iarba, motostivuitoare) de la diferite societăți comerciale din Ungaria și Italia pentru firme din România.
  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 24.170 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.