Cetăţean tunisian, depistat la P.T.F. Curtici, cu o carte de identitate falsă

  de Special Arad | 4 martie 2019, 11:53 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetăţean tunisian care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind o carte de identitate falsă.

  În data de 03.03.2019, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un tren internaţional, un bărbat care la controlul de frontieră a prezentat un document de identitate cu însemnele autorităţilor italiene.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţeanul tunisian M.C., în vârstă de 24 de ani.

  Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de euro şi intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de  uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.