miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Certificatul digital de vaccinare ar putea fi redefinit. Care este valabilitatea acestuia

  de - | 18 noiembrie 2021, 9:27 AM | Internaţional

  0

  Certificatul digital de vaccinare este valabil până în iunie 2022, dar în perioada următoare ar putea fi redefinit, în condiţiile în care sunt ţări, precum Franţa, în care a fost impusă doza booster pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru eliberarea certificatului de vaccinare.

  „În momentul în care s-a stabilit, la nivelul Comisiei Europene, această valabilitate (iunie 2022, n.r.), s-au luat în calcul două aspecte: care va fi perioada până la care se va întinde această situaţie pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri şi impact pe sistemul social, sistemul medical şi sistemul economic. Din acest punct de vedere s-a considerat că o perioadă de un an de când a fost implementat este una rezonabilă. Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecţiei pe care noi o avem după vaccinare – aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv şi atunci se preconiza protecţie care se va menţine cel puţin un an.

  Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, şi care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire şi are şi această capacitate de a ocoli parţial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minimum şase luni de la prima schemă de vaccinare.

  Citeste mai multe pe: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.