marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Certificat de urbanism pentru racordarea comunelor Zărand și Olari la rețeaua de gaz

  de Special Arad | 18 ianuarie 2023, 1:32 PM | Administraţie | Olari | Zărand

  0

  Comunicat. Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a semnat certificatul de urbanism pentru „Alimentarea cu gaze naturale a comunelor Zărand și Olari”. Acest proiect presupune racordarea la conducta de înaltă presiune Abrămuț- Arad II și construirea unei Stații de Reglare – Măsură.

  „Prin extinderea rețelei de gaz în cât mai multe localități din județ asigurăm confortul populației, dar și posibilități de dezvoltare, de atragere a investitorilor și de creare de locuri de muncă. Acest proiect, care se va realiza în cele două comunități, se adaugă investițiilor făcute de Consiliul Județean Arad în infrastructura rutieră, în ultimii ani. Modernizarea drumurilor Sântana- Olari- Sintea Mică, Nădab- Cintei- Zărand- Seleuș și Sânmartin- Șimand- Olari- Caporal Alexa înseamnă conectarea celor două comune, dar și o legătură modernă și facilă cu principalele orașe din zonă: Sântana, Chișineu-Criș și Ineu, ceea ce mărește perspectiva atragerii investitorilor”, a declarat vicepreședintele Răzvan Cadar.

  „Racordarea celor două localități, Cintei și Zărand, la rețeaua de gaze ar aduce, în primul rând o sursă modernă de încălzire, dar ar putea impulsiona inclusiv economia locală. Modernizarea drumului Nădab-Seleuș ne creează deja o legătură modernă atât cu vestul, cât și cu centrul județului. Introducerea gazului este o facilitate în plus pentru atragerea investitorilor”, a afirmat Gheorghe Dudaș, primarul comunei Zărand.

  La rândul său, Petru Răuț, primarul comunei Olari a precizat: „Ne dorim de mult timp să ne racordăm la rețeaua națională de gaz, pentru a avea condiții de viață mai bune, pentru a dezvolta activitatea economică a celor două localități ale comunei: Olari și Sintea Mică. Certificatul de urbanism este un prim pas, urmează documentația tehnică și, apoi, începerea efectivă a lucrărilor”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.