Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat se mai poate depune doar până marți

  de Special Arad | 21 mai 2021, 10:42 AM | Administraţie

  0

  Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara informează contribuabilii că data de 25 mai 2021, inclusiv, este termenul până la care persoanele fizice pot depune, sub sancțiunea decăderii, formularul 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat” pe veniturile realizate în anul 2020.

  Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activități independente/activități agricole, impuse pe bază de normă de venit, venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real si venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

  Bifarea ”Opțiunii privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”- se realizează în cazul în care contribuabilul solicită prin cerere distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani.

  Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. (in caz contrar se consideră distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 an).

  Formularul 230 se completează de către contribuabili sau de către împuterniciții acestora, potrivit dispozițiilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare si se depune astfel:
  – prin poștă, în mod individual;
  – direct la registratura organului fiscal, în mod individual;
  – prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual;
  – prin poștă, pe bază de borderou întocmit de entitatea nonprofit/de cult;
  – direct la registratura organului fiscal, pe bază de borderou întocmit de entitatea nonprofit/de cult;
  – prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pe bază de borderou, întocmit de entitatea nonprofit/de cult, cu formularele 230, scanate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.