duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, respinsă de magistrați! Acesta rămâne încarcerat, cel puțin până la finalul lunii august

  de - | 27 mai 2021, 10:41 AM | Naţional

  0

  Liviu Dragnea rămâne în închisoare cel puţin până la sfârşitul lunii august, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins, definitiv, astăzi cererea de liberare condiţionată

  „Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata. Admite contestatia formulata de PICCJ -DNA impotriva sentintei, pe care o desf in parte, in sensul ca propunerea sau cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa 27.08.2021.Definitiva” se arată în minuta deciziei Tribunalului Bucureşti.

  Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie pe 26 mai contestaţia formulată de Liviu Dragnea după decizia de respingere a cerereii de liberare condiţionată, de către un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5.   În ultimul cuvânt, fostul lider PSD a arătat că nu înţelege de ce el nu poate fi pus în libertate înainte de termen.

  Reaminim că pedeapsa la care a fost condamnat Liviu Dragnea în Dosarul Angajărilor fictive însumează 1.277 de zile de detenţie (3 ani şi 6 luni de închisoare), iar abia în toamna acestui an acesta ar executa 2/3 din pedeapsă, adică 851 de zile.

  Cu toate acestea, fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.

  „Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021”, se arată în minuta Judecătoriei Sectorului 5. Imediat după pronunţarea deciziei, avocaţii lui Liviu Dragnea au contestat-o la instanţa ierarhic superioară, adică Tribunalul Bucureşti. În acelaşi timp, avocaţii fostului lider PSD au depus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o cerere de strămutare a procesului de la Tribunalul Bucureşti la o instanţă egală în grad, din teritoriu.

  Citeste mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.