sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cercetătorii din SUA vor să creeze o „hartă” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

  de - | 16 martie 2024, 1:18 PM | Internaţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  O echipă de cercetători de la Institutul Allen din SUA au început procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman, pentru a ajuta la o mai bună înțelegere a modului în care creierul funcționează așa cum o face, notează G4Media.ro.

  Institutul Allen, fondat de co-fondatorul Microsoft și filantropul Paul Allen în 2003, a fost creat inițial pentru a cartografia activitatea genelor în creierul de șoarece, dar cercetătorii au început rapid să includă în activitatea lor studii asupra creierului uman.

  Organizația non-profit este locul de muncă a sute de cercetători care, în echipe mari, lansează proiecte aspiraționale de tip „moonshot” care ar putea ajuta la rezolvarea celor mai mari întrebări privind bolile care afectează milioane de oameni.

  „Face lucrurile un pic diferit față de alte instituții de cercetare”, a declarat pentru ABC News Dr. Rui Costa, președinte și CEO al Institutului Allen. „Facem proiecte mari de tip „moonshot” în științele vieții, care durează uneori 10, 15 ani, în care echipe de oameni de știință interdisciplinare răspund la o anumită întrebare, iar apoi împărtășim deschis cu lumea.”

  Costa spune că aceste proiecte pun bazele unor lucrări fundamentale care pot fi folosite de alte instituții. Cu toate acestea, ele sunt extrem de complexe și trebuie să fie realizate la scară largă, ceea ce necesită fie o echipă multidisciplinară, fie chiar consorții mai mari.

  Citește mai mult pe G4Media.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.