Cercetătorii din SUA vor să creeze o „hartă” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice





O echipă de cercetători de la Institutul Allen din SUA au început procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman, pentru a ajuta la o mai bună înțelegere a modului în care creierul funcționează așa cum o face, notează G4Media.ro.
Institutul Allen, fondat de co-fondatorul Microsoft și filantropul Paul Allen în 2003, a fost creat inițial pentru a cartografia activitatea genelor în creierul de șoarece, dar cercetătorii au început rapid să includă în activitatea lor studii asupra creierului uman.
Organizația non-profit este locul de muncă a sute de cercetători care, în echipe mari, lansează proiecte aspiraționale de tip „moonshot” care ar putea ajuta la rezolvarea celor mai mari întrebări privind bolile care afectează milioane de oameni.
„Face lucrurile un pic diferit față de alte instituții de cercetare”, a declarat pentru ABC News Dr. Rui Costa, președinte și CEO al Institutului Allen. „Facem proiecte mari de tip „moonshot” în științele vieții, care durează uneori 10, 15 ani, în care echipe de oameni de știință interdisciplinare răspund la o anumită întrebare, iar apoi împărtășim deschis cu lumea.”
Costa spune că aceste proiecte pun bazele unor lucrări fundamentale care pot fi folosite de alte instituții. Cu toate acestea, ele sunt extrem de complexe și trebuie să fie realizate la scară largă, ceea ce necesită fie o echipă multidisciplinară, fie chiar consorții mai mari.
Citește mai mult pe G4Media.
Comentariile portalului
Odihna vesnica !!
Deci, infradtructura orașului e legată de sărbătorile religioase!?
Imi cer scuze,poate gresesc ,fara sa tin partea soferului si facand abstractie de functie,din video nu vad cu ce a gresit omul? Se pregateste sa intre in locul (...)