duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CEO Facebook Mark Zuckerberg vrea să integreze Messenger, WhatsApp și Instagram într-o singură platformă

  de Special Arad | 26 ianuarie 2019, 2:09 PM | Social Media

  0

  Mark Zuckerberg, director executiv al Facebook, intenționează să integreze WhatsApp, Instagram și Messenger. „Pentru utilizatorul mediu, această mișcare va păstra în mare măsură lucrurile similare în sensul mai larg și aduce o mai ușoară coordonare între cele trei platforme, însă viața privată rămâne o mare întrebare”. A spus Mark Zuckerberg, conform The New York Times. Se pare că acest lucru este o idee mai veche a lui Zuckerberg.

  Citând surse din cadrul companiei, publicația afirmă că această mișcare este privită de Zuckerberg ca o modalitate de a avea un control mai simplu și mai specific – atât în ​​sensul consumatorului, cât și al celui comercial – asupra a trei servicii. Mutarea are potențialul de a redefini modul în care miliarde de oameni folosesc aplicațiile pentru a se conecta unul cu celălalt însă, ridică întrebări despre intimitate și securitate.

  Serviciile vor continua să funcționeze ca aplicații de sine stătătoare, însă infrastructura tehnică care le stă la baza va fi unificată. Aceasta va reuni trei dintre cele mai mari rețele de mesagerie din lume, care au mai mult de 2,6 miliarde de utilizatori, permițând oamenilor să comunice pentru prima dată între cele trei platforme. Mesajele vor putea circula între ele, lucru ce nu este posibil în acest moment.

  Această mișcare pare a fi o promisiune mai veche a lui Zuckerberg pentru WhatsApp și Instagram atunci când a achiziționat fiecare dintre aceste populare servicii de mesagerie și social media. Există informații că angajații pun la îndoială această mișcare pusă la cale de Facebook, care este împotriva principiilor autonomiei și intimității platformelor conexe. Planul – care este în stadiu incipient, se pare că va fi finalizat până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2020

  Unificarea va oferi celor trei platforme abilități intracomunicative sub umbrela Facebook. Vor continua să funcționeze ca aplicații individuale, în timp ce integrarea aduce, eventual, caracteristici cum ar fi integrarea unui profil WhatsApp în cadrul Instagram. Oferă astfel utilizatorilor posibilitatea de a trimite un mesaj pe WhatsApp după conectarea la Instagram.

  Cu toate acestea, un factor care a intrat în dezbatere este impactul asupra vieții private. Zuckerberg a dispus de asemenea ca aplicațiile să includă criptarea end-to-end a mesajelor între oricare dintre aceste platforme. Prin urmare, instaurarea confidențialității mesageriei personale pentru a se potrivi profilurilor dintre fiecare dintre aceste platforme.

  Zuckerberg a declarat că dorește să „construiască cele mai bune experiențe de mesagerie pe care le putem face. Oamenii doresc ca mesageria să fie rapidă, simplă, fiabilă și privată”. În timp ce Instagram este deja sincronizat mai strâns cu Facebook și Messenger, WhatsApp funcționează în mod independent, pe baza verificării numărului de telefon.

  Creșterea numărului de utilizatorii de smartphone-uri Samsung, Apple, Google, Huawei, Sony, Nokia, multe dintre aceste telefoane cu ecrane mari, a dus la o intensificare a folosirii acestor servicii, Instagram, Messenger sau WhatsApp la nivel mondial. Poate fi și o decizie de afaceri, pentru a mări activitatea miliardelor de utilizatori ai acestor trei servicii și, astfel, se vor genera venituri mai mari din anunțuri de publicitate, potrivit și site-ului 91Mobiles.

  Cu platforma unificată, utilizatorii WhatsApp ar putea fi obligați să autentifice detalii cum ar fi data nașterii și locul de reședință prezent, potrivite profilurilor de Facebook. Messenger, de asemenea, va beneficia de integrarea cu WhatsApp, deoarece nu are încă cerința obligatorie de adăugare a numerelor de telefon. Toate acestea ar duce la circularea multor date private între cele trei servicii, ceea ce ar fi în mare măsură contrar principiilor fundamentale pe care a fost construit inițial WhatsApp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.