sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Centura de Est Arad, la faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Guvernul a pus proiectul la transparență

  de Raluca Medeleanu | 10 noiembrie 2021, 7:07 PM | Administraţie

  1

  Consiliul Județean și CNAIR au semnat, în august 2020, protocolul prin care urmează să se facă porțiunea de drum care urmează să închidă inelul de centură din jurul Aradului. Acum, Guvernul României a pus la transparență proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții. Este vorba de 11 km de drum, care se va învecina la nord cu municipiul Arad, la sud cu autostrada A1, la est cu Fântânele, iar la vest cu drumul național D.N. 69 Timișoara-Arad.

  Amintim că planul de a realiza această porțiune a apărut încă din 2006 când Ministerul Transporturilor/CNAIR a elaborat Studiul de fezabilitate pentru ”Varianta de ocolire a Municipiului Arad – Est”.

  La ora actuală, după ce actul normativ va trece de faza de aprobare, urmează pașii pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor. Investiția are valoare estimată este de 38 de milioane de euro și prevede pod peste Mureş şi pasaj peste calea ferată.

  Traseul: începe la km 46+115 pe DN 69, la intersecţia giratorie existentă cu breteaua nordică a nodului rutier AradSud al autostrăzii A1, de unde are o orientare spre est, traversează denivelat linia CF 218 Timişoara – Arad, se înscrie pe un culoar între Municipul Arad şi localitatea Fântânele, travesează cu pod râul Mureş, se evită zona de protecţie a viitoarei conducte magistrale de transport gaze BRUA, ocoleşte localitatea Vladimirescu şi se finalizează în DN 7 cu amenajarea unei giraţii. Traseul intersectează o serie de drumuri clasificate: DJ 682,DJ 682C si DC 68 pentru care sunt amenajate intersecţii la nivel. Lungimea traseului este de 11 km.

  Lucrări de poduri și pasaje: Pasaj peste CF 218 Timişoara-Arad (km 49+047 C.F.): o lungime totală de 147,20 m inclusiv zidurile întoarse ale culeelor, din care lungimea suprastructurii este de 138,00 m. Pod peste râul Mureş: lungimea totală a podului va fi de 1.115,60 m, inclusiv zidurile întoarse ale culeelor. Schema statică este de tip grindă continuă.

  Fiind momentan la faza de transparență decizională, toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiect, până la data de 22 noiembrie.

  Întregul proiect îl puteți consulta AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.