Centrul de pe Șezătorii pentru persoanele din zone marginalizate, preluat de DAS Arad





Două proiecte de hotărâre, ambele cu privire la noul Centru multifuncțional de pe Șezătorii, din cartierul Checheci, au primit aprobarea consilierilor locali în ședința de miercuri, 7 februarie. Clădirea recent construită va deservi atât adulții cât și copiii din zonele marginalizate ale municipiului.
Centrul este similar celui inaugurat în primăvara trecută pe strada Tarafului și a fost realizat tot din fonduri europene. În acest caz, proiectul a început în 2018 și a ajuns la final în noiembrie 2023, valoarea investiției ridicându-se la 1,3 milioane euro (6.889.850,73 lei).
Acum, s-au făcut demersurile pentru ca el să poată fi preluat și administrat de către Direcția de Asistență Socială (DAS) din Arad, care va începe să se ocupe de activitățile specifice, odată ce va primi licențierile necesare. Directoarea Oana Pârvulescu estimează că acest lucru ar urma să se întâmple în maxim 4 luni.
„Preluăm centrul multifunțional de pe Șezătorii, din zona Checheci. Va fi predat de către Primăria Municipiului Arad către Direcția de Asistență Socială. Centrul este deja finalizat, urmează recepția finală, astfel încât să se poată face predarea, apoi noi să putem merge mai departe să obținem licențierile necesare de la Ministerul Muncii, să aprobăm posturi în organigramă, să le înființăm. Ca procedură, din experiența cu centrul anterior, va dura aproximativ 4 luni, după care vom oferi servicii integrate comunitare și pentru copii, obiectivul minim impus prin proiect fiind de minim 50 copii. În același timp, vom avea și servicii sociale de sprijin, îndrumare pentru găsirea unui loc de muncă, formare profesională, pentru minim 150 adulți.
La fel cum avem de atâția ani de zile și proiectul Curcubeul din zona Boul Roșu, s-au identificat încă două zone marginalizate cum e zona Tarafului și Checheci, și s-a considerat imperios necesar o susținere socială cât mai promptă, pentru a dezvolta servicii sociale și în acele zone defavorizate. De aceea, înființăm aceste servicii de zi pentru copii, care vor fi de tip afterschool, unde vom avea în grijă copiii când ies de la școală, de la ora 12 până la ora 16. Vor face temele împreună cu personalul special dedicat, dar și acțiuni de dezvoltare personală și chiar excursii, ori activități de prevenție, ori pentru sănătate, pentru dezvoltarea lor în tot ceea ce înseamnă o viață independentă”, a declarat pentru Special Arad Oana Pârvulescu, directoarea DAS Arad.
Citește și:
• A fost înființat centrul „Floare de Colț” pentru copii și adulți din medii sărace · Special Arad
Comentariile portalului
Ești prost informat, dar nu asta contează. Polițiștii trag lunar, cu Beretta de 9 mm, cel puțin 10 cartușe pe tragere. Așadar, Popică Sebi să stea (...)
Pă ,,bătrâna doamnă" dacă o mai țin puterile ar face bine să meargă pă centură după niște bani cinstiți, nu dân bugetul primăriei! E (...)
De peste 100 ani occidentul lupta(asa zisa lupta) ptr.stoparea acestui flagel.Fara succces,drogurile,odata cu democratia au patruns in toata lumea.Oare de ce nu pot face politicienii, (...)