miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Centrul de Transfuzie are mare nevoie de donatori de sânge! Programați-vă astăzi, pentru a dona mâine

  de Special Arad | 29 aprilie 2022, 10:17 AM | Știri Arad

  0

  Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad are mare nevoie să își completeze stocurile de sânge. Astfel, așa cum ne-a obișnuit, în ultima sâmbătă din lună centrul este deschis dimineața pentru cei care nu au timp să doneze în timpul săptămânii.

  Dacă doriți să donați în 30 aprilie o puteți face pe bază de programare la nr. de telefon 0357.809.112. Centrul se situează pe str. Andrenyi Karoly nr. 2-4 din Arad și este deschis în data respectivă în intervalul orar 08:00 și 12:00.

  Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
  – vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  – greutate peste 50Kg
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  – să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  – sa nu fiți sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine, să treacă 2 luni dacă ați fost la stomatolog .

  Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer

  Înainte de a dona: Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe. Nu fumati înainte şi după donare cu o oră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.