Centrul de Transfuzie are mare nevoie de donatori de sânge! Programați-vă astăzi, pentru a dona mâine

  de Special Arad | 29 April 2022, 10:17 AM | Știri Arad

  0

  Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad are mare nevoie să își completeze stocurile de sânge. Astfel, așa cum ne-a obișnuit, în ultima sâmbătă din lună centrul este deschis dimineața pentru cei care nu au timp să doneze în timpul săptămânii.

  Dacă doriți să donați în 30 aprilie o puteți face pe bază de programare la nr. de telefon 0357.809.112. Centrul se situează pe str. Andrenyi Karoly nr. 2-4 din Arad și este deschis în data respectivă în intervalul orar 08:00 și 12:00.

  Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
  – vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  – greutate peste 50Kg
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  – să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  – sa nu fiți sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine, să treacă 2 luni dacă ați fost la stomatolog .

  Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer

  Înainte de a dona: Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe. Nu fumati înainte şi după donare cu o oră.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.