Centrul Aradului, năpădit de culori în acest weekend. Festivalul FlorAR, la a doua ediție | Foto





Piața Avram Iancu și strada Mețianu sunt pentru a doua oară gazdele Festivalului FlorAR. Arădenii au ieșit, cu mic, cu mare, din casă, lăsându-și teama față de posibilele ploi, și s-au perindat printre statuetele înflorate, făcându-și zeci și zeci de fotografii.
Festivalul a început de vineri, 24 mai și durează până duminică, 26 mai. Pe lângă admiratul florilor, oamenii pot să cumpere și mâncare stradală de la chioșcurile special amenajate în piața Avram Iancu (înghețată, gogoși, clătite, burgeri și grătare) și pot chiar și să cumpere ghivece cu flori de pe strada Mețianu. Copiii pot fi pictați pe față, tot în Avram Iancu, la căsuța celor de la Bimbo Party.
Festivalul FlorAR este realizat din bugetul local al Aradului. Elementele de decor au fost realizate de o firmă din Oradea și se ridică la aproximativ 150.000 lei, iar aranjamentele florale în sine (în total, peste zece mii de fire, din diverse tipui de flori) au fost asamblate de două PFA-uri, cheltuielile ridicându-se la aproximativ 320.000 lei.
Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, care au adus și concerte de muzică în cadrul festivalului, vineri cântând Maria Ghiorghiu, iar sâmbătă fiind programate recitaluri cu Alexandra Ungureanu și Zoia Alesu (de la 19:50). De asemenea, prin muțime și-au făcut apariția și „Bufonii regali“, care s-au pozat cu oamenii și au prezentat acrobații și echilibristică pe monociclu, completate de jonglerii și module de plastică corporală.
Seara de sâmbătă se încheie cu „Light Walkers“(de la 21:30), o formație de 3 balerine cu ținute vestimentare cu LED-uri multicolore care vor dansa pe picioroange făcute să arate asemenea poantelor de balet, iar seara de dumincă, marcând totodată și finalul festivalului, se încheie cu „Nightingale“ (de la 19:00), un act artistic care cuprinde un dans aerian efectuat de o balerină care va fi suspendată într-un cerc în interiorul unei colivii. Personajul va spune o poveste melancolică a unei păsări capturate împotriva voinței ei.
Comentariile portalului
@Niro - La baza sistemului legislativ din țările democratice stă principiul „ceea ce nu este interzis, este permis”. Tocmai afirmați că sunt „zone verzi nereglementate”, din care rezultă că (...)
Păi cam 80% din tinerii care merg la școală în România înțeleg limba engleză din clasa a 5-a de când au primit primul telefon celular. Dacă nu (...)
Nu înțeleg cum își permit asociațiile astea să reglementeze ei de capul lor, peste primărie, zone inundabile ca fiind parcuri, când nu există nici o lege (...)