Infograficul zilei: Cele mai populare website-uri în funcție de audiență între 1993 și 2022





Este foarte posibil că ați mai văzut acest infografic video, devenit viral.
Clasamentul începe cu o supremație aparent de neclintit a site-ului AOL.com, pe vremea când nu exista încă nici Facebook (apărut în 2004) sau YouTube (2005) și nici măcar Google, care a apărut în 1998, până atunci, motoarele de căutare dominante pe internet fiind Yahoo!, Infoseek, Webcrawler, Excite, Lycos și – care nu apare în clasament – AltaVista). Site-urile social media au început să apară abia după anul 2003 (nu prea exista nici termenul până la apariția Facebook), primul fiind MySpace, inclusiv liderul pe piață până în anii 2007-2008.
Alături de AOL, site-urile de știri care apar în infografic sunt Prodigy (nu mai există din 2001), CompuServe (a fost închis în 2009), agenția de știri Bloomberg, Encyclopedia Britannica, MSN, BBC și CNET.
Compania AOL (acronim pentru America Online) – pe primul loc în acest clasament până în anul 2000 – a fost unul dintre primii pionieri ai internetului la începutul anilor 1990 și cel mai recunoscut brand de pe web din Statele Unite, aflăm de pe Wikipedia (care, apropo, a apărut abia în anul 2001). Fondat în 1983, singurul produs AOL a fost, inițial, un serviciu online numit GameLine pentru consola de jocuri video Atari 2600. Din 1985 a oferit servicii de acces la internet (la început prin dial-up / telefonie fixă). Sub numele de AOL (America Online) există din 1991, inițial ca un serviciu online cu plată. Serviciul AOL Desktop nu este nici în ziua de azi gratuit, costă 6.99 dolari lunar, dar are un Free Trial pentru o lună.
Infograficul video a fost creat de James Eagle cu ajutorul site-ului Visual Capitalist, opțiunea „Creator Program”. Sursele folosite sunt platformele SEMRush, Google Analytics, Statista, Internet Archive, precum și rapoartele oficiale ale companiilor.
În cazul în care v-ați întrebat, PornHub (lansat în anul 2007) nu apare în clasament pentru că are un trafic web lunar între 1,1 și 1,5 milioane, potrivit SimilarWeb. Xvideos abia ajunge în top 10, PornHub nefiind prea departe, pe locul 14, potrivit happymag.tv (articol din septembrie 2022).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)