marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai dure măsuri împotriva Omicron: Olanda intră în carantină de Crăciun, deși aproape toată populația este vaccinată

  de - | 18 decembrie 2021, 8:51 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Olanda a anunțat intrarea în carantină înainte de Crăciun, pe fondul preocupărilor legate de varianta coronavirusului Omicron.

  Magazinele neesențiale, școlile, barurile, restaurantele și alte locuri publice vor fi închise cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie. Premierul Mark Rutte a spus că restricțiile sunt „inevitabile”.

  Noua carantină marchează cele mai stricte reguli care au fost anunțate pentru Omicron până acum. Țările din Europa au înăsprit restricțiile pe măsură ce varianta puternic mutată se răspândește.

  Noile reguli din Țările de Jos, care intră în vigoare duminică, au fost anunțate în urma unei întâlniri între guvern și experți în sănătate.

  Celula de criză din Olanda a sfătuit Cabinetul prim-ministrului să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil pentru a preveni un nou val de infecţii cauzat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit NL.

  Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă. Spitalele din Olanda sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi locuri în saloane.

  Sursa: stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.