duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai bogate șapte state din lume doresc să contracareze propaganda rusă

  de - | 2 mai 2021, 2:13 PM | Internaţional

  0

  Cele mai bogate sapte state ale lumii (G7) vor analiza propunerea de stabilire a unui mecanism de raspuns rapid pentru a contracara ‘propaganda’ si dezinformarea dinspre Rusia, a anuntat duminica ministrul de externe britanic Dominic Raab, citat de Reuters.

  Raab a precizat ca Regatul Unit, care in acest an detine presedintia prin rotatie a G7, le va propune celorlalte state participante sa cada de acord asupra unui mecanism comun de riposta rapida pentru a contracara dezinformarea rusa.

  ”Astfel, atunci cand vedem ca apar astfel de minciuni si propaganda sau stiri false, nu putem sa reactionam doar individual, ci trebuie sa furnizam o riposta pentru oamenii acestei tari si, ca sa spunem adevarul, si pentru cei din Rusia sau China ori restul lumii”, a spus demnitarul britanic.

  Pe de alta parte, Dominic Raab a afirmat ca deocamdata nu a fost luata o decizie privind acordarea statutului diplomatic deplin ambasadorului Uniunii Europene la Londra, Joao Vale de Almeida.

  ”Suntem pragmatici legat de aceasta chestiune. Ne vom trata partenerii din UE cu tot respectul pe care in mod justificat il merita… asteptam cu nerabdare sa intoarcem pagina peste saga Brexit”, a explicat seful diplomatiei britanice, notează ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.