duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cel puțin 17 morți și zeci de răniți după ce Rusia a bombardat mai multe blocuri din orașul Zaporijie

  de - | 9 octombrie 2022, 11:11 AM | Internaţional

  0

  (foto: liveuamap.com / Twitter)

  Rusia a atacat în această dimineață, cu mai multe rachete, orașul Zaporijie din sudul Ucrainei, lovind în special blocuri și zone de locuințe. Potrivit surselor ucrainene, 17 persoane au murit și alte câteva zeci sunt rănite, informează Biziday.ro. Liveuamap.com precizează, citând o postare pe Telegram, că e vorba de 17 decese și 40 de răniți în urma atacului din această dimineață, după ce pe 6 octombrie au murit 17 oameni și au fost rănite 8 persoane într-un alt atac în centrul orașului, iar pe 30 septembrie, după un alt atac aerian asupra unei coloane umanitare, au murit 32 de oameni și 92 au fost răniți.

  „În urma unui atac cinic al inamicului, 17 persoane au murit”, a raportat șeful Administrației Militare Regionale Zaporijie, Alexander Staruh, și secretarul consiliului orașului, Anatoli Kurtev. Canalele locale Telegram au raportat că au avut loc cel puțin șase explozii în timpul nopții. Înainte de aceasta, în regiune a fost anunțată o alertă aeriană, din cauza amenințării cu bombardamentele trupelor ruse, scrie Libertatea.

  Atacul de astăzi vine la 24 de ore de la explozia Podului din Kerci. Kremlinul nu a avut încă nicio reacție legată de acest incident, alta decât constituirea unei comisii de anchetă, anunțată nu de Putin direct ci de purtătorul acestuia de cuvânt. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) observă faptul că, oficial, Moscova s-a abținut să acuze Ucraina de sabotaj sau atac, într-un model de lipsă de reacție similară celei de după scufundarea crucișătorului Moskva sau a loviturii ucrainene asupra aerodromului Saki, din Crimeea.

  Nici Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru incident, dar sub protecția anonimatului, „înalți oficiali” ucraineni au declarat pentru The New York Times și Washington Post că serviciile secrete ucrainene au fost „implicate” în explozie, scrie Biziday.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.