Cea mai veche mașină din vestul țării, la târgul de nunți de la Expo Arad

  de Raluca Medeleanu | 10 februarie 2017, 2:36 PM | Auto | Știri Arad

  0

  Cea mai veche mașină expusă la târgului de nunți „Petreceri de vis” organizat de CCIA Arad este, totodată, și cea mai veche mașină din vestul țării. Este vorba de Ford model A, din 1928, care este pus spre închiriere pentru miri în ziua cea mare. Mașina aparține unui lipovan a cărei pasiune este exact asta: mașinile de epocă.

  Frumosul Ford model A, care a luat ochii vizitatorilor de la Expo, aparține lui Cristian Hoțulete care singur cu mâna sa l-a și restaurat. Acesta ne-a povestit cum restaurarea de mașini este o pasiune de familie. El a „preluat” pasiunea de la tatăl său care a fost tinichigiu auto în Lipova, restaurând la rândul său multe mașini.

  „M-am născut în mașină”, ne-a spus zâmbind Cristian Hoțulete, adăugând că modelul A este „cireașa de pe tort” a colecției sale, pe lângă diferite modele din anii ’70 și ’80.

  „E cea mai veche mașină din vestul țării. Eu am restautat-o singur. Prinde maxim 90km/oră, dar îi place să meargă la 60km/oră. Am participat la multe parade cu ea. La Arad, Timișoara, Szeged, Budapesta… Anul trecut a parcurs 2000 km pe roție ei, nu pe trailer! Merge foarte bine”, ne-a spus acesta.

  În ceea ce privește prețul de închiriere a mașinii, acesta ne-a spus că „se negociază la fața locului”.

  Cristian Hoțulete se mândrește și cu o trăsură din 1865 care însă nu a putut să o aducă la târg anul acesta, dat fiind faptul că se află acum în curs de restaurare, însă speră că anul viitor o va putea oferi din nou spre închiriere pentru nunți.

  IMG_8446IMG_8432
  IMG_8433 IMG_8434 IMG_8441 IMG_8442 IMG_8443 IMG_8444 IMG_8445

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.