joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cea mai tristă zi pentru fostul fotbalist Radu Mărginean… Măriuca, mama lui, s-a stins din viață

  de Lucian Dănilă | 18 noiembrie 2021, 5:21 PM | Știri Arad

  1

  Radu Mărginean a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a dat Aradul după Revoluție. Născut în 1983, într-o generație cu Huțan, Fritea, Drida, Alin Drăgan, Radu Anca și alții, Radu a fost piesă de bază în echipa Bătrânei Doamne care a promovat în Liga 1 în vara anului 2002.

  Component al echipei naționale de tineret în acea vreme, Radu Mărginean a ajuns să joace peste 200 de meciuri în Liga 1 în tricourile unor echipe ca UTA, FC Bihor, CFR Cluj sau Gloria Bistrița. În ultimii ani a activat ca antrenor în Academia UTA, iar în paralel este cunoscut și din postura de proprietar al bazei sportive și de agrement MPA Pool.

  În toți acești ani, Radu a avut parte de un sprijin necondiționat. Acesta venea din partea părinților lui, tatăl Nicu și mama Măriuca, cei care i-au fost alături atât în marile confruntări ale copilăriei, dar și atunci când a devenit în nume important în fotbalul românesc. Nicu și Măriuca au fost cel mai important sprijin pentru Radu mai ales în acele momente grele ale carierei sale, accidentările grave care l-au ținut departe de teren timp de aproape doi ani în perioada dintre anii 2005 și 2010.

  Din păcate, în această dimineață, Măriuca, mama lui Radu, s-a stins din viață. Este cea mai tristă zi din viața fostului fotbalist, o zi mai tristă decât orice înfrângere, decât orice accidentare… Este și ea o victimă a acestui virus care ne-a schimbat viețile în ultimii doi ani. „Timp de câteva zile părea că a făcut o formă ușoară a bolii, dar apoi a simțit că respiră tot mai greu. A fost internată la spital și a ajuns la ATI, iar plămânii i-au fost grav afectați. S-a stins în această dimineață… E un moment foarte greu pentru noi toți. Era o femeie atât de puternică, ea era pilonul central al întregii familii… Avea o energie incredibilă, pe lângă că mergea la lucru, atunci când termina venea foarte des și mă ajuta și pe mine”, spune, îndurerat, Radu.

  Măriuca Mărginean avea 69 de ani. Trupul său este depus din această seară la capela cimitirului din comuna arădeană Fântânele.

  Odihnă veșnică, tanti Măriuca!

  Condoleanțe întregii familii Mărginean.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.