joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cea mai mare viteză de net din România este într-un sat! Vezi cum stă Aradul…

  de Tomck@t | 28 aprilie 2015, 11:03 AM | IT | Știri Arad

  0

  România a pierdut câteva locuri importante în clasamentul general al vitezei Internetului, însă un nou top analizează viteza de internet în funcție de localități din fiecare țară. Surpriză! Conform NetIndex, internetul din România merge cel mai bine într-un sat cu 4.618 de locuitori…

  România e doar pe locul 14 în lume, cu o viteză medie a Internetului de 11,6 Mbps, spune raportul Akamai publicat recent, care este și cel mai apreciat barometru de măsurare a vitezei la Internet. Datele se referă la finalul anului 2014, pentru conexiunile fixe. Suedia, Elveția și Olanda sunt țările europene care ne întrec, după conexiunea medie, scrie Yoda.ro.

  La conexiunea de vârf, România ocupa locul 5 în lume.

  Un alt clasament, NetIndex, pe luna aprilie, reușește să mai liniștească apele și vine cu alte cifre. La capitolul download, cel mai bine din țara noastră se descurcă Bragadiru și Slatina, abia după aceste două orașe urmând Bucureștiul, care prinde un onorabil loc 4 cu 96 Mbps la download. Este urmat imediat de Iași și de Ploiești. Pe locurile 7, 8 și 9 mai găsim Otopeni, Huși și Brăila cu o viteză mai mare de 90 Mbps.

  Dar asta include doar orașele!

  La o radiografiere mai atentă, incluse fiind până și satele din România, clasamentul stă în felul următor: Satul Cristești (din județul Mureș) stă cel mai bine la ora actuală la viteza de net din România!

  Aradul se clasează doar pe locul 26 cu 75,54 Mbps la viteza de download.

   

  1 - 10 11 - 20 21 - 25 26 - 35 36 - 46 47 - 50

  La capitolul „Test Volume” – viteză medie – Aradul stă mai bine, totuși.

   

  La fel și restul orașelor mai mari. Bucureștiul conduce cu 96 Mbps, urmat fiind de Cluj-Napoca și Timișoara, iar Aradul pierde Top 10-ul, reușind să atingă doar locul 11, cu ai săi 75,54 Mbps.

   

  alt top

  Pentru a găsi cel mai bun canal Wi-Fi pentru routerul dvs., puteți folosi acest ghid (în limba engleză), oferit de pixelprivacy.com.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.