Când trecem la ora de vară în 2022?

  de - | 22 March 2022, 8:43 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Săptămâna aceasta, România trece la ora de vară. Ca în fiecare an, schimbarea are loc în ultimul weekend din luna martie – adică în noaptea de sâmbătă, 26 martie 2022, spre duminică, 27 martie 2022. Atunci, ceasurile se dau înainte cu o oră şi ora 3:00 devine ora 4:00, adică dormim mai puţin.

  Diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, față de două ore – cum se întâmplă când e valabilă ora de iarnă. Odată cu introducerea orei de vară, oamenii se vor bucura mai mult de lumina naturală a Soarelui.

  Ora de vară rămâne valabilă până în ultimul weekend din luna octombrie.

  Sursa: Observatornews.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Odată cu introducerea orei de vară, oamenii se vor bucura mai mult de lumina naturală a Soarelui.
   Cata prostie in aceasta afirmatie!
   Lumina nu este data de ora, ci de pozitia soarelui fata de pamant!
   Ora de vara a fost propusa in scopul de a economisi energia electrica in vremuri demult apuse!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.