marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CE vrea să reformeze Spațiul Schengen, care să includă și România. Iohannis: Aderararea la Schengen rămâne un obiectiv politic

  de - | 2 iunie 2021, 8:53 PM | Politikos

  0

  Comisia Europeană a prezentat, miercuri, o strategie de reformare a Spaţiului Schengen, fiind propuse măsuri de optimizare a managementului frontierelor externe şi finalizarea procesului de admitere a României, Bulgariei şi Croaţiei. Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a afirmat că aderarea la Schengen „rămâne un obiectiv politic major pentru România”, deşi criza sanitară a afectat serios această zonă, potrivit Agerpres.

  Comisia Europeană a transmis Parlamentului European şi Consiliului UE un document care prezintă “o nouă Strategie pentru a face cea mai mare zonă de liberă circulaţie din lume – Spaţiul Schengen – mai puternică şi mai rezilientă”, transmite Mediafax, care citează un comunicat de presă.

  Restabilirea Spaţiului Schengen fără controale la frontierele interne este un lucru extrem de important pentru întreaga Uniune Europeană. Acest lucru a fost recunoscut de Parlamentul European şi de Consiliul European, care au cerut restabilirea funcţionării normale a Spaţiului Schengen. (…) Spaţiul Schengen reprezintă una dintre cele mai clare manifestări privind o uniune din ce în ce mai mare între statele membre şi între cetăţeni”, arată Strategia, vizualizată de Mediafax.

  Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul dezbaterii „Să vorbim despre viitorul Europei” că „în contextul crizei sanitare şi al măsurilor luate de unele state membre, funcţionalitatea spaţiului Schengen, evident, a fost serios afectată”.

  „Cu toate acestea, aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv politic major pentru România şi face parte din angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de aderare la UE”, a mai spus şeful statului, citat de Agerpres.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.