marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un astfel de smartphone

    de - | 25 martie 2022, 11:24 PM | Advertorial | IT

    0

    Există zeci de producători importanți de smartphone-uri Android în întreaga lume. În majoritatea domeniilor, însă, Samsung este cel mai bun. Telefoanele Samsung sunt cele mai populare smartphone-uri bazate pe Android pe multe piețe, inclusiv aici, în România.

    După mai multe statistici, Samsung este cea mai mare companie de electronice din lume. De fapt, în țara sa de origine, Coreea de Sud, este cel mai mare „chaebol”, sau conglomerat de afaceri, și reprezintă un procent uriaș de 17% din întregul PIB al țării. Pur și simplu, Samsung este un brand uriaș, cu o influență uriașă asupra diverselor sale industrii.

    Compania lansează zeci de telefoane în fiecare an, iar fiecare telefon este atașat uneia dintre cele câteva linii de smartphone-uri ale sale. Cu atâtea telefoane și atâtea categorii, lucrurile pot deveni destul de confuze.

    Ce este Samsung?

    Originile Samsung încep în anii 1930, când fondatorul Lee Byung-chul a înființat compania. Byung-chul a implicat Samsung în mai multe industrii, printre care cea alimentară, textilă, de asigurări și de retail. Cu toate acestea, abia la sfârșitul anilor ’60, Samsung a început să producă electronice.

    Primele produse electronice nu au fost telefoane Samsung Flip, ci au fost televizoarele alb-negru. De-a lungul următoarelor decenii, compania avea să creeze tot felul de electronice, cu un accent major pe crearea de componente pentru produsele vândute de alte companii. Este un lucru pe care Samsung îl face și astăzi, fiind principalul dezvoltator de ecrane pentru smartphone-uri.

    În 1988, primul dintre numeroasele telefoane Samsung a ajuns pe piață. Modelul SH-100 arăta ca multe telefoane mobile din anii ’80, cu un design gros, cutie și o antenă de cauciuc. Din păcate, telefonul nu s-a descurcat bine, iar Samsung a avut dificultăți în a câștiga cotă de piață în fața rivalului Motorola.

    În anii ’90 și la începutul anilor 2000, Samsung a avansat foarte încet în industria telefoanelor mobile. Persistența sa a dat roade. Până în 2007, era al doilea mare producător de telefoane mobile din lume. Acest lucru l-a plasat cu mult în urma Nokia, dar chiar înaintea Motorola.

    În 2007, Apple a lansat primul iPhone, anunțând începutul industriei smartphone-urilor. În această perioadă, Samsung a lansat o serie de smartphone-uri bazate pe mai multe sisteme de operare diferite, inclusiv Symbian, Windows Phone și chiar propriile sisteme de operare interne, care au avut o viață scurtă.

    Cu toate acestea, abia în 2010, Samsung a dat lovitura cu primul telefon Samsung Galaxy S, care folosea sistemul de operare Android. Acest dispozitiv a ajutat marca să acapareze cota de piață a altor companii. Până la sfârșitul anului 2011, telefoanele Samsung reprezentau aproape 24% din piață, eclipsând cota de 15% deținută de Apple.

    În cele din urmă, Samsung a mers până la capăt cu smartphone-urile bazate pe Android. În fiecare an, lansa zeci de telefoane, unele fiind disponibile doar în anumite părți ale lumii. În 2012, a devenit oficial cel mai mare producător de telefoane mobile din lume.

    De atunci, statutul Samsung a rămas în mare parte neschimbat. Huawei a depășit pentru scurt timp Samsung ca fiind cel mai mare producător mondial în 2020, dar acest avans nu a durat mult timp. Începând de acum, când vine vorba de dispozitive bazate pe Android, telefoanele Samsung sunt regele.

    Ce oferă Samsung?

    Evident, o companie atât de mare ca Samsung nu face doar smartphone-uri. În afară de telefoanele Samsung, există tablete, laptopuri, televizoare, imprimante, boxe, căști, aparate foto, mașini de spălat vase, prăjitoare de pâine – lista poate continua la nesfârșit. Practic, dacă dețineți orice fel de gadget electronic, sunt șanse foarte mari ca Samsung să ofere un produs similar în acea categorie.

    Există cinci linii majore de smartphone-uri pe care le oferă Samsung: Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Z, Galaxy A, Galaxy M. În afara acestora, există telefoane Samsung și în alte categorii. De exemplu, Samsung produce în continuare feature phones (adică nu smartphone-uri) și creează, de asemenea, dispozitive foarte de nișă, cum ar fi linia Samsung W.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.