sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Ce spun medaliatele cu aur despre performanțele lor! Echipa feminină de spadă a României a câștigat aurul la Olimpiada de la RIO

  de Alin Olteanu | 11 august 2016, 8:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Performanță imensă pentru România. În urmă cu câteva secunde, echipa feminină de spadă a țării noastre s-a calificat în finala probei de spadă de la Jocurile Olimpice după ce a învins Rusia cu scorul de 45 la 31.Echipa Românei este formată din Ana Maria Popescu-Brânză, Simona Gherman și Simona Pop .

  În finală echipa țării noastre se duelează cu China.

  Finala se va juca de la ora o și 30 de minute în această noapte.

  UPDATE:

  Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

  Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a învins naţionala Chinei, scor 44-38 şi a câştigat aurul olimpic, primul pentru delegaţia „tricoloră” la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio.

  Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a învins naţionala Chinei, scor 44-38 şi a câştigat aurul olimpic, primul pentru delegaţia „tricoloră” la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio.

  România a trecut în sferturi de SUA, iar în semifinale de Rusia.

  Rusia a ocupat locul trei, după ce a învins Estonia, scor 37-31.

  Fetele de la spadă au fost susţinute, joi seară, de majoritatea sportiviilor din delegaţia României, între care s-au aflat jucătoarele din naţionala de handbal, antrenorul de judo Florin Bercean, ministrul Sportului Elisabeta Lipă şi preşedintele COSR, Alin Petrache.

  România şi-a mai asigurat o medalie, joi, prin Florin Mergea şi Horia Tecău, calificaţi în finala la dublu masculin la tenis.

  UPDATE 2: Interviu cu medaliatele noastre

  Ana Maria Popescu: 

  „Pe podium m-am gândit la tata. Rămăsesem datoare”

  ana maria popescu

  Simona Pop: 

  „Am avut momente cînd îmi venea să zic: «Măi, fată, nu mai trage și în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut»”

  simona-pop-

  Loredana Dinu: 

  „Am trăit și am înviat, aveam flashuri de la Londra, dar acum sunt fericită!”

  LoredanaDinu2

  Vezi interviurile în întregime aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.