Update 2Ce spun medaliatele cu aur despre performanțele lor! Echipa feminină de spadă a României a câștigat aurul la Olimpiada de la RIO

  de Alin Olteanu | 11 August 2016, 8:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Performanță imensă pentru România. În urmă cu câteva secunde, echipa feminină de spadă a țării noastre s-a calificat în finala probei de spadă de la Jocurile Olimpice după ce a învins Rusia cu scorul de 45 la 31.Echipa Românei este formată din Ana Maria Popescu-Brânză, Simona Gherman și Simona Pop .

  În finală echipa țării noastre se duelează cu China.

  Finala se va juca de la ora o și 30 de minute în această noapte.

  UPDATE:

  Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

  Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a învins naţionala Chinei, scor 44-38 şi a câştigat aurul olimpic, primul pentru delegaţia „tricoloră” la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio.

  Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a învins naţionala Chinei, scor 44-38 şi a câştigat aurul olimpic, primul pentru delegaţia „tricoloră” la actuala ediţie a Jocurilor de la Rio.

  România a trecut în sferturi de SUA, iar în semifinale de Rusia.

  Rusia a ocupat locul trei, după ce a învins Estonia, scor 37-31.

  Fetele de la spadă au fost susţinute, joi seară, de majoritatea sportiviilor din delegaţia României, între care s-au aflat jucătoarele din naţionala de handbal, antrenorul de judo Florin Bercean, ministrul Sportului Elisabeta Lipă şi preşedintele COSR, Alin Petrache.

  România şi-a mai asigurat o medalie, joi, prin Florin Mergea şi Horia Tecău, calificaţi în finala la dublu masculin la tenis.

  UPDATE 2: Interviu cu medaliatele noastre

  Ana Maria Popescu: 

  „Pe podium m-am gândit la tata. Rămăsesem datoare”

  ana maria popescu

  Simona Pop: 

  „Am avut momente cînd îmi venea să zic: «Măi, fată, nu mai trage și în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut»”

  simona-pop-

  Loredana Dinu: 

  „Am trăit și am înviat, aveam flashuri de la Londra, dar acum sunt fericită!”

  LoredanaDinu2

  Vezi interviurile în întregime aici

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.