Ce se întâmplă cu persoanele care au luat prima doză cu AstraZeneca: doctorul Valeriu Gheorghiță explică de ce nu se modifică schema de vaccinare

  de Special Arad | 2 aprilie 2021, 9:32 AM | Coronavirus | Sănătate

  0

  Autorităţile spun că nu este posibilă imunizarea cu două doze diferite de vaccin şi nici nu se pune problema modificării schemei de vaccinare.

  Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a explicat la Digi24 că, deocamdată, nu este posibil ca o persoană care a primit prima doză de vaccin AstraZeneca să renunţe la cea de-a doua doză şi se reprogrameze pentru a relua vaccinarea cu un alt tip de vaccin.

  „În momentul de faţă, nu. Însă, dacă vom lua o decizie la nivel naţional având la bază nişte argumente ştiinţifice şi anume recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului, cu siguranţă va fi posibil acest lucru. Sunt convins că dacă agenţia de reglementare europeană face precizări clare referitoare la un risc evident sau la o legătură de cauzalitate, cu siguranţă vom lua deciziile în consecinţă. La acest moment nu se pune problema să facem o modificare a schemei de vaccinare. Ar fi chiar păcat să ne facem o doză şi să nu ne facem şi cea de-a doua doză, înainte să obţinem beneficiile maximale”, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

  „Toate instituţiile care sunt implicate în momentul de faţă în decizii vizavi de continuarea cu un anumit tip de vaccin sunt în permanentă legătură cu tot ce se întâmplă la nivel european. Colegii noştri de la Agenţia Naţională a Medicamentului zilnic aproape au întâlniri cu reprezentanţi ai Agenţiei Europene a Medicamentului. Ne uităm ce se întâmplă şi în celelalte ţări europene, zilnic reevaluăm toate aceste date. Pentru noi este importantă siguranţa fiecărui pacient în parte, a fiecărui beneficiar şi tocmai de aceea vom lua deciziile potrivite ori de câte ori vom avea date ştiinţifice”,  a spus Valeriu Gheorghiţă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.