duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România se topește la 40 de grade. Ce să nu faci pe timp de caniculă

  de - | 17 iulie 2023, 9:04 AM | Naţional

  0

  Întreaga țară se află sub incidența codurilor de căldură extremă, dacă în nord, centru și est este cod galben, în vestul, sudul și sud-estul țării, meteorolgii au emis un cod portocaliu de caniculă. De asemenea, valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

  În perioadele de căldură extremă trebuie evitate câteva lucruri.

  De exemplu, alcoolul este un diuretic ceea se înseamnă că duce la deshidratare – și interferează cu capacitatea corpului de a-și regla temperatura. De asemenea, acesta dilată vasele de sânge, ceea ce face și căldura. De aceea, această combinație crește riscurile pentru sănătate putând duce inclusiv la deces.Chiar și atleții pot suferi din cauza temperaturilor extreme, mai spun medicii. Sunt trei etape în care problemele se manifestă: mai întâi apar crampe cauzate de pierderea sodiului din cauza transpirației. A doua etapă este epuizarea cauzată de deshidratare. Infarctul de la caniculă, a treia și cea mai periculoasă etapă, poate duce la șoc, cedarea organelor și deces.

  Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi extrem de ridicate și aleg să se răcorească cu o baie rece riscă să-și piardă viața. Statisticile arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenți și adulți.

  Sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.