Ce pot cere șefilor angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire, începând de luna aceasta

  de Andrada Bobiș | 3 august 2022, 1:53 PM | Naţional

  0

  (foto: mamaplus.md )

  România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, trebuie să aplice începând cu data de 2 august 2022, normele adoptate în 2019 în UE ce prevăd îmbunătățirea echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru părinți și îngrijitori, după cum se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

  Cu alte cuvinte, angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire vor avea dreptul de a le cere șefilor un program flexibil de lucru, care va ajuta persoanele în cauză să-și continue cariera, dar și viața de familie, fără a fi nevoite să aleagă una dintre acestea în favoarea celeilalte.

  Se urmărește un echilibru între viața profesională și cea privată a părinților, dar și să se crească numărul femeilor pe piața forței de muncă. De asemenea, se urmărește prin această directivă și utilizarea concediilor din motive familiale și a formulelor flexibile de lucru, potrivit comunicatului transmis marți de către Comisia Europeană.

  În Europa, rata de ocupare în rândul femeilor este cu 10,8% mai mică decât cea din rândul bărbaţilor.

  Pe de altă parte, doar 6% dintre femeile cu responsabilităţi familiale lucrează, comparativ cu 81% dintre bărbaţii cu aceleaşi responsabilităţi, scrie sursa citată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.