marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce pot cere șefilor angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire, începând de luna aceasta

  de Andrada Bobiș | 3 august 2022, 1:53 PM | Naţional

  0

  (foto: mamaplus.md )

  România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, trebuie să aplice începând cu data de 2 august 2022, normele adoptate în 2019 în UE ce prevăd îmbunătățirea echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru părinți și îngrijitori, după cum se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

  Cu alte cuvinte, angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire vor avea dreptul de a le cere șefilor un program flexibil de lucru, care va ajuta persoanele în cauză să-și continue cariera, dar și viața de familie, fără a fi nevoite să aleagă una dintre acestea în favoarea celeilalte.

  Se urmărește un echilibru între viața profesională și cea privată a părinților, dar și să se crească numărul femeilor pe piața forței de muncă. De asemenea, se urmărește prin această directivă și utilizarea concediilor din motive familiale și a formulelor flexibile de lucru, potrivit comunicatului transmis marți de către Comisia Europeană.

  În Europa, rata de ocupare în rândul femeilor este cu 10,8% mai mică decât cea din rândul bărbaţilor.

  Pe de altă parte, doar 6% dintre femeile cu responsabilităţi familiale lucrează, comparativ cu 81% dintre bărbaţii cu aceleaşi responsabilităţi, scrie sursa citată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.