marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce pățești dacă te cuprinde panica? Te prind jandarmii, te dau Poliției și îți confiscă țigările… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 27 februarie 2020, 12:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  E panică, doamnelor și domnilor, și pare că s-a generalizat. Un bărbat de 33 de ani era panicat pe marginea drumului unei străzi din Arad și, probabil, văzându-l la grea suferință, jandarmii au oprit să-i dea o mână de ajutor.

  Panica tânărului nu venea nici de la COVID 19, nici de la ceva examen sau pentru că trebuia să meargă la stomatolog, nici că e la prima întâlnire cu cea pe care o voia iubita sa. Panica își trăgea seva de la încărcătura pe care o avea în mașină. Omul căra 15.000 de pachete de țigări, cam cât fumează cel mai înrăit fumător într-o viață de 78 de ani…

  Omul ăsta s-a aprovizionat cu țigări, cam tot așa cum se aprovizionează mulți dintre concetățenii noștri cu conserve. Dar cât a crezut și el că stă la carantină de și-a luat 15.000 de pachete de țigări? Și nici măcar o cafea…

  Când l-au luat jandarmii la întrebări, bărbatul a uitat răspunsurile. Fițuica și-a uitat-o în mașină, iar „hands-free”-ul nu a mai știut să-l folosească. Astfel, tânărul arădean a cam dat de belele…

  jandarmi 2

  Dar să vedem mai jos ce spune Jandarmeria:

  „Miercuri, 26 februarie,  în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu, a depistat pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 33 de ani, care avea asupra sa 15.000 pachete cu țigări netimbrate. Bărbatul se afla într-un autoturism staționat pe marginea carosabilului, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect. Având în vedere acest aspect, jandarmii au trecut la legitimarea acestuia.

  La verificările efectuate, jandarmii au descoperit în interiorul autoturismului, 15.000 pachete cu țigări netimbrate și suma de 23.650 lei. Întrebat de proveniența țigărilor și a sumei de bani, bărbatul nu a putut da nicio explicație.

  Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

  Țigările netimbrate, autoturismul folosit la transportul acestora și suma de bani, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

  Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.