sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce înseamnă „Z” pe tancurile rusești… Zelenski, oare?

  de Lajos Notaros | 4 martie 2022, 5:35 PM | Blogul Special Arad

  3

  (foto: TV 9 Bharatvarsh)

  Dacă e război, război să fie, pare să zică puzderia de analiști de pe site-urile de socializare, nu e de mirare că a apărut și o preocupare pentru descifrarea simbolismului acestei litere „Z” pictată într-un pătrat pe tancurile și camioanele, transportoarele care au invadat săptămâna trecută Ucraina.

  Cum ne șade bine, nefiind analiști, însă fiind jurnaliști roși de curiozitate, am mers pe urmele întrebării. Nu de alta, dar nu am găsit niciun răspuns satisfăcător la analiștii susmenționați, nemaivorbind de diferitele site-uri ale conspirației și ocultei universale. Știți, aceia care se ocupă cu înșelarea noastră, mai precis cu iluminarea noastră în fața evidențelor. Ideea e să nu credem ochilor, nu Putin a invadat Ucraina, ci americanii l-au provocat, iar ucrainenii nu sunt ceea ce par. Sunt înainte de toate niște naziști încrucișați cu zombi, așa că, uite, apare prima variantă: Z de la zombi. Nu, nu Putin este, ci ucrainenii, ei trebuie exterminați exact ca în filmul cu Ziua Z în care l-am putut admira pe marele Brad Pitt.

  p9087912 v h10 ab
  Foto: fubo.tv

  Filme cu ziua Z de la zombi s-au făcut cu nemiluita, lupta cu cohortele de zombi ne-a pregătit oarecum pentru războiul aflat acum în desfășurare. Nu e de glumă, după cum se știe, haitele de zombi se adună prin centrale nucleare să-și sugă de acolo necesarul de energie, asta este explicația că armata rusă a ocupat centrala nucleară care furnizează 20% din energia electrică a Ucrainei lui Zelenski.

  Și care, de ce nu, poate fi și el zombi, în fond a fost actor, iar ăștia sunt în stare de orice. Ajunge să te uiți la Sean Penn, cel care umbla acum câteva zile prin Ucraina. Să ce? Să filmeze, cică. Lasă că știm noi!

  Z Day
  Foto: VGTimes.ru

  Ar mai fi un film celebru de altfel, numit „Z”, un film de Costa-Gavras, cu Yves Montand în rol titular și care a luat Oscar în 1969. Vă dați seama, la nici un an de la invadarea Cehoslovaciei de către armata sovietică. Putin era încă student, dar asta nu înseamnă să nu fi văzut filmul. Nu intrăm în amănunte, cei interesați se pot documenta în voie.

  debarcarea din normandia 3
  Foto: sohu.com

  Și uite așa, la sfârșit, ajungem la varianta cea mai probabilă, ziua aceea cea mai lungă a debarcării aliaților în Normandia. Numită și ziua Z chiar dacă în occident ei pronunță D. Și asta pe bune! Știți despre ce vorbim – nu-i așa? –, e vorba de americanii și englezii care, pe atunci aliați cu rușii încă sovietici, au început operațiunile militare pe teritoriul european ocupat de naziști. E drept, ăia erau conduși de unul Hitler, nu de un actoraș ca Zelenski. Chiar dacă Dolfi la bază era și el un pictoraș acolo. Doar așa, mai mult de curiozitate, este și un film românesc numit „Ziua Z”, este realizat, normal, cum altfel, de vestitul Sergiu Nicolaescu și glorifică momentul de la 23 August 1944. Adică ceva care este așteptat acum și în Ucraina de cei care cred în continuare în Putin.

  newFile 7
  Foto: 4chan.org

  Deci asta este, dincolo de faptul că indică sfârșitul, „Z”-ul despre care vorbim este și începutul. Sfârșitul pentru dușman, începutul victoriei noastre.

  Mai rămâne ca fiecare dintre noi să stabilească cine suntem noi și cine este dușmanul…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Z = Fortele Estice ale Federatiei Ruse
   Z (inscris intr-un patrat) = Fortele Rusesti din Crimea
   O = Fortele din Belarus
   V = Marina
   X = Cecenii
   A = Forte Speciale (SOBR, ALPHA, CCO)

   Avind in vedere ca nu exista litera Z asa cum o citim noi in alfabetul rusesc.. poate fi orice. Dar daca mai adaugam un Z in orizontala si il suprapunem pe cel scris in verticala, obtinem un fel de svastica. Oricum, eu il citesc ca un simbol de marketing. Cite tricouri si simboluri de acest tip se vor vinde? Partea pishologica intr-un razboi este esentiala iar acum vedem cum partea economica poate faca ca o tara sa piarda, globalizarea a dus la interdependenta, autarhia e greu de ajuns. Ceea ce se intimpla e o crima poate fara pedeapsa. Oare au citit Dostoievski? Sau doar Razboi si Pace…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.