Cadrele medicale din Sanitas protestează împotriva înghețării salariilor | Video

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2021, 12:29 PM | Știri Arad

  0

  Cadrele medicale din Federația Sanitas au pornit în marș, în jurul orei 12:00, pe Bulevardul Revoluției, îndreptându-se către Prefectura Arad pentru a protesta împotriva înghețării salariilor. Protestul este doar unul dintre multe altele din țară, desfășurate la aceeași oră.

  Organizaţiile Sanitas judeţene protestează împotriva Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în 2021, considerând măsura o jignire adusă de Guvern față de munca lor. La Arad, protestul a adunat în jur de 150-200 de persoane.

  Federația anunță că va continua protestele în următoarea perioadă și a lansat și o petiție online pentru susţinerea aplicării prevederilor Legii nr. 153/2017 (legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi exceptarea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială de la prevederile art. I din OUG nr. 226/2020, precum şi solicitarea organizării unor întâlniri la nivelul Guvernului României.

  În discuțiile din ultimele patru luni pe care Federația SANITAS le-a purtat cu reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Muncii, ai Ministerului Finanțelor Publice și cu primul-ministru, ni s-a garantat că există resurse financiare pentru asigurarea creșterilor salariale prevăzute de lege începând cu 1 ianuarie 2021 şi pentru calcularea sporului de condiţii prin raportare la salariul aflat în plată. Dintr-o dată, aflăm că nu sunt bani la buget”, spun membrii Sanitas în petiție.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.