Update Ce așteptați, să mai moară un om pe străzile Aradului? „Data viitoare mi-a promis că-mi dă cuțit…” (Foto)

  de Lucian Dănilă | 16 iulie 2019, 2:22 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Un conflict mai vechi, între doi oameni care până nu demult au fost cumnați, riscă să se termine cum nu se poate mai rău, chiar cu un… omor. De ce mergem atât de departe? Ne bazăm pe cele întâmplate între cei doi începând cu luna ianuarie a anului 2018 și până în prezent

  În plus, nu putem uita cum, chiar în Arad, au fost comise omoruri în urma unor astfel de conflicte ignorate de autorități, mai precis de oamenii legii. S-a întâmplat ca unele persoane să fie ucise chiar de foștii soți sau concubini deși în cazul acestora exista acel „ordin de restricție” sau măcar o banală plângere asupra căreia nimeni nu și-a aplecat atenția.

  Ce așteptați, să mai moară un om pe străzile Aradului? Ce așteptați, să luați măsuri abia atunci când va fi prea târziu? Ce așteptați, să fie înmormântat un om și apoi audiat cel care i-a luat viața?

  Marcel Semlecan și Alexandru Ispas Stoica nu sunt deloc genul de „ușă de biserică”. Nu ținem partea niciunuia dintre ei în procesul penal pe care și l-au intentat reciproc și care durează de mai bine de un an și jumătate.

  Tragem un semnal de alarmă asupra faptelor care s-au întâmplat în acest an și jumătate și asupra gravității la care poate ajunge acest conflict.

  Marcel Semlecan a fost bătut chiar în Atrium Mall de fostul său cumnat care era însoțit de alte trei persoane. Evident că nimeni nu a intervenit deși totul era în văzul lumii, lângă salonul de bowling de la etajul al doilea. Există și filmări de la acea bătaie.

  Câteva luni mai târziu, Marcel Semlecan a fost lovit chiar pe străzile din centrul Aradului de aceeași persoană și, din nou, nimeni nu a intervenit.

  Ultima și poate cea mai gravă dintre faptele petrecute între cei doi a avut loc în urmă cu trei săptămâni, la data de 25 iunie. S-a petrecut la orele amiezii, deci în plină zi, la intersecția dintre străzile Grigore Alexandrescu și Cozia. Alexandru Ispas Stoica l-a lovit cu cărămida în cap pe Marcel Semlecan sub ochii unor martori. La fața locului nu s-a deplasat niciun echipaj de poliție, dar au ajuns jandarmii. Din capul lui Marcel curgeau șiroaie de sânge, iar tricoul era și el înroșit, așa cum se poate vedea în fotografiile de mai sus și din galerie.

  „Jandarmii au constatat faptul că, pe fondul unor litigii în instanță între cei doi bărbați, pentru același gen de fapte, constatate tot de jandarmi în anul 2018, agresorul în persoana numitului S.A.I, de 32 de ani, l-a lovit în zona capului cu o cărămidă pe S.L., de 43 de ani, după care a fugit. S-au întocmit şi actele de sesizare pentru urmărirea penală pe numele tânărului agresor, acesta fiind cercetat pentru loviri şi alte violenţe”, a anunţat la acea vreme Dan Monoranu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

  Ca să facem o recapitulare, judecătorii știu despre acest conflict, procurorii și ei, Poliția și Jandarmeria sunt în teme cu subiectul, dar actele de violențe continuă cu știrea lor… Nimeni nu a dat, cel puțin până acum, nici măcar acel banal „ordin de restricție”.

  Alarmant este și mesajul pe care Marcel Semlecan, spune că i l-a transmis fostul său cumnat Alexandru Ispas Stoica: „Data viitoare mi-a promis că-mi dă cuțit…”

  Nu suntem organe ale legii, nu știm nici care ar fi măsurile care se impun, dar oare nu trebuie făcut ceva? Sau așteptăm ca încă un om să moară pe străzile Aradului după care să ni se spună că „nu aveam cum să ne gândim că lucrurile pot deveni atât de grave”?

   

  UPDATE

  Așa cum am scris și mai sus, IPJ Arad confirmă faptul că este la curent cu conflictul dintre cei doi.

  Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, ne spune: „Referitor la fapta din 25 iunie, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, iar în urma cercetărilor se vor dispune măsurile legale care se impun.”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.