joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce-ai făcut, Nicola? Bucuria copiilor a fost, cu adevărat, neprețuită… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 15 decembrie 2019, 3:49 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Eram copil într-un regim de tristă amintire și, la școală, cântam des acel cântec patriotic „Iar în anul 2000, când nu vom mai fi copii”. Anii s-au tot dus, iar în anul 2000 eram deja ieșit din copilărie.

  Este anul în care Nicola lansa melodia „Iarna”. O știm mulți dintre noi, melodia cu acel refren: „Milioane de copii pe stradă / Milioane de fulgi de zăpadă / Magazine pline de jucării”. Da, exact ce ne lipsea nouă înainte de 1990, magazine pline de jucării…

  Un eveniment caritabil este din start ceva nobil. Am participat timp de două zile la un astfel de eveniment organizat de Via Carmina și Romana Residence, dar și de Asociația ASPIS. A fost pentru copii, pentru acei copii de pe stradă, pentru acei copii care sunt defavorizați și nu se pot bucura tocmai de cea mai frumoasă perioadă a vieții, copilăria. Copiii, însă, în incocența lor, se bucură de orice. Evenimentul din Via Carmina a fost tocmai pentru copiii care nu se pot duce la magazinele pline de jucării, așa cum spune cântecul Nicolei…

  S-au pregătit cutii speciale pentru donații, s-au dăruit haine, încălțăminte, rechizite, alimente, jucării sau produse de igienă. Toate acestea nu le-au schimbat radical viața acestor copii care au nevoie de aceste lucruri, dar cu siguranță i-a umplut de bucurie.

  „Magia Crăciunului”, evenimentul organizat în Via Carmina, i-a bucurat atât pe acești copii devaforizați cât și pe cei care nu știu ce este greu, pe cei care în fiecare dimineață și seară au parte de imbrățișarea părinților. Pe scena din Via Carmina au urcat copiii Grădiniței din Vladimirescu, Ansamblul Popular din Curtici, interpreta Paula Barna, dar cireașa pe tort, sau – fiind deja în spiritul sărbătorilor – bomboana cu jeleu a fost Nicola. Chiar acea Nicola care ne cântă de aproape două decenii melodia „Iarna”, aceeași Nicola care ne-a demonstrat și ne-a și spus că este încă un copil, iar prin ceea ce a făcut pe scenă îi dăm dreptate sută la sută.

  Nu a fost un concert care să aibă parte de publicul marilor festivale, dar cei care au fost prezenți au fost cu toții parte din spectacol. Vântul bătea tare, mercurul din termometre cobora tot mai multe pe măsură ce numărul din dreptul orelor creștea, dar cu Nicola ne-a fost cald. Și nouă, și ei… A coborât de pe scenă și a cântat împreună cu cei din public melodia „Îți mulțumesc”. Iar ceea ce a urmat a fost de-a dreptul superb.

  I-a urcat pe copii pe scenă, le-a dat un microfon și i-a făcut se se simtă, pentru o jumătate de oră, mini-staruri. Au fost și mai mari, și mai mici, dar cu toții au făcut ceea ce le aduce bucurie: au zburdat, au dansat și au cântat împreună cu artista, iar la final s-au îmbrățișat cu interpreta pe melodia pe care am amintit-o la început, „Iarna”.

  Nu s-a încheiat aici. Nicola a venit la Via Carmina pentru copii și a fost alături de ei mult timp după spectacol. I-a dus pe toți cei de pe scenă la cortul unde se vindea pop-corn și le-a făcut cinste fiecăruia dintre ei. Apoi s-a fotografia lângă bradul de Crăciun cu aproape toți cei prezenți, arătând că numele evenimentului, „Magia Crăciunului” nu a fost deloc întâmplător. Pentru copii chiar a fost magic, iar bucuria lor a fost cu adevărat neprețuită.

  Timp de două zile a fost bucurie în Via Carmina!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.