marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  CCJ pune la bătaie 1.950.000 lei pentru finanțările nerambursabile dedicate ONG-urilor

  de Raluca Medeleanu | 28 martie 2024, 5:50 PM | Administraţie

  0

  Ca în fiecare an, Centrul Cultural Județean (CCJ) Arad pune la dispoziție fonduri special destinate pentru diferitele proiecte demarate de ONG-uri. Suma totală la care se ridică bugetul anul acesta este de 1.950.000 lei.

  Primul pas în vederea acordării acestor finanțări nerambursabile, provenite din bugetul Județului Arad, a fost aprobarea metodologiei, întrucât ele se oferă ONG-urilor în funcție de dosarele cu proiectele depuse, în urma obținerii unui anumit punctaj stabilit în prealabil.

  Hotărârea a fost votată în unanimitate în ședința de Consiliu Județean de joi, 28 martie, urmând ca ea să fie publicată în Monitorul Oficial, după care anunțul va fi publicat, zilele acestea, pe site-ul Centrului Cultural Județean Arad, la secțiunea „Licitații – fonduri nerambursabile”.

  Finanțări nerambursabile mai generoase

  Dacă anul trecut, bugetul total pentru finanțările nerambursabile s-a ridicat la 1.285.000 lei, anul acesta el a crescut la 1.950.000 lei, fiind împărțit pe următoarele domenii:

  Educaţie şi sănătate – 100.000 lei;

  Cultură tradiţională – 120.000 lei;

  Producţii editoriale – 40.000 lei;

  Tineret – 200.000 lei;

  Promovarea sportului de performanţă – 1.450.000 lei;

  Turism şi protecţia mediului – 40.000 lei.

  Rezultatele, la începutul lunii mai

  ONG-urile interesate vor putea depune proiectele în aproximativ 2 săptămâni de la publicarea anunțului (se estimează că în 11-12 aprilie), iar listele cu rezultatele pe categorii, unde vor fi enumerate toate ONG-urile care vor beneficia de finanțare, urmează să fie publicate în prima săptămână din luna mai.

   

  • Citește și: Primăria a împărțit bani pentru sportul arădean. UTA și baschetul, cele mai mari sume · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.