Cazul morții doctorului Ghiță Ban se transformă în dosar penal pentru ucidere din culpă!

  de Special Arad | 2 July 2014, 5:43 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt, căzut pe maşina doctorului Ghiță Ban în urma căruia acesta a decedat.

  Procurorii arădeni au înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt căzut peste maşina condusă de şeful Serviciului de Siguranţă Alimentară, din cadrul DSVSA, Gheorghe Ban, care şi-a pierdut viaţa, în această anchetă fiind vizată fapta, şi nu o persoană.

  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiş, a declarat pentru mediafax că în cazul copacului care a fost rupt de vijelie şi a căzut peste maşina şefului Serviciului de siguranţă alimentară din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Gheorghe Ban, care a murit, a fost deschis un dosar penal.

  „A fost înregistrat un dosar penal cu privire la evenimentul respectiv, în cauză dispunându-se începerea urmăririi penale faţă de infracţiunea de ucidere din culpă. Precizăm că dosarul nu este cu privire la o persoană, ci cu privire la faptă”, a declarat Flavius Chiş.

  Pe de altă parte, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Arad spun că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că niciun locuitor din zona unde s-a rupt copacul nu a solicitat tăierea acestuia, notează mediafax.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Aaa… încă ceva? Cum naiba sună „anchetăm uciderea din culpă pentru ucidere din culpă”? Îs curios dacă „uciderea” va fi găsită vinovată pentru „ucidere”… și mai tare ar fi ca verdictul să spună că „uciderea nu este vinovată de ucidere”… Parcă suntem din filme cu proști :))

    +1 voturi
    +1
    -1
  1. Enervant, absurd, românesc. A fost vizată fapta și nu o persoană. Ok. Fapta de către cine a fost comisă? Indirect de către terțe persoane. Bun. De către cine? Răspuns: de către cei care au plantat pomul cu genă ucigașă acum zeci de ani și care probabil că sunt demult plecați la Domnul
   . Alți ”vinovați” se fac persoanele domiciliate în zona cu pricina care nu au solicitat tăierea pomului, acuza constând în faptul că nu au anticipat, prezis – că arborele va deveni brusc ucigaș în după-amiaza ultimă a lunii iunie, anul Domnului 2014! Sau cine mai poate fi vinovat? GCA-ul, Universul Verde – cum am mai spus – pt simplul fapt că nu și-au exercitat meseria de ”specialiști” în domeniu și nu au ciuntit, tăiat pomul așa cum au făcut cu pomii viguroși care nu trebuiau tăiați. Pe ăsta l-au lăsat… Sau falcăceltotmaimic pt că nu a cuprins în graficul de tăieri verzi și pomul respectiv. Cu ce mai alinați durerea familiei?! Cu acest dosar penal penibil? Doamne iartă-l, iartă-mă, iartă-ne – suntem o nație de dușifărăîntoarcere. Cui naibii trebuia să li se facă dosar penal pt fapte de ucidere din culpă s-a pus AN-ul pe dosar. Pe ăsta de ce nu puneți AN?! Sau arestați copacul și duceți-l așa distrus de natură cum e la parchet să cadă și pe capul proaspeților ijs-iști corupți…

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Dragilor, hai sa explicam situatia, ca nici io nu am inteles-o… cand eram mai mic.
   Dosar penal in care se efectueaza acte de urmarire penala fata de fapta, fara a fi pusa sub acuzare vreo persoana, se deschide – OBLIGATORIU, conform legii – atunci cand moartea unei persoane (e unul dintre exemple, dar nu singurul) a survenit in urma unui impact violent, voluntar sau involuntar, a unei sinucideri sau a unui accident natural, iar organele statului cerceteaza cauza. Pentru a aduna datele, dupa cum se stie, e nevoie de un dosar (cf. DEX: Totalitatea actelor referitoare la o afacere, la o problemă, la o persoană; p. ext. învelitoare (de carton) în care se păstrează aceste acte). Acest dosar ramane deschis sau se arhiveaza, dupa caz, in functie de rezultatele cercetarii, iar demersul are, dincolo de relevanta sa juridica, rolul de a informa familia victimei, presa etc.
   App… in aceeasi ordine de idei: sa stiti ca exista romane fara personaj principal, religii a caror zeu nu a fost vazut niciodata, poezii fara muza sau propozitii fara subiect 🙂

   0 voturi
   +1
   -1
  3. …sau texte fără țintă.
   S-a înțeles absurditatea și inutilitatea demersului juridic dk așa e prevăzut în lege. Revoltător e – așa cum am spus – faptul că în cazurile unde legea trebuie să fie pe fază, eficientă și să contribuie pe de-antregul la rezolvarea juridică a unei fapte penale (cum ar fi blestematul buleu) o lasă moale precum rahatul în ploaie. Am văzut destule cazuri când oamenii umblau după dreptate ani de-a rândul pe la tribunal, poliție, parchet dp care au renunțat. Atunci i-am văzut mergând la mănăstiri și biserici. Cred că au rezolvat ceva mai mult așa… Lăsați-ne în pace cu dosarul penal al faptei în sine. Și scrisul e o faptă penală de cele mai multe ori pt că cei mai mulți dintre cei care citesc nu înțeleg, nu au mentalul pregătit pt tot ce se întâmplă/scrie zilnic în lume și sunt mai deraiați dp ce citesc decât dk rămâneau analfabeți. Deci lăsați-ne cu explicarea ”prețioaselor ridicole”!

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Nicu, ANNO DOMINI – îți spune ceva? Deci Anno Domnini sau Anul Domnului este un punct temoral de referință al trecerii sau numărării anilor de după nașterea lui IIsus Hristos. Acesta este Domnul. Nu cred că nu ai auzit de El. Cât despre cunoașterea Lui – aici ai dreptate. Cei mai mulți nu-L (re) cunoaștem.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.