Achiziție directă. Câte zeci de mii de euro costă lunar cazarea juniorilor de la AFC UTA la Hotel Subcetate Arad?

  de Lucian Dănilă | 30 March 2023, 5:37 PM | Sport | Topic special

  1

  S-a discutat mult, mai ales în ultimul an, despre situația juniorilor arădeni din cadrul clubului AFC UTA, mulți dintre copii sau dintre părinții acestora sesizând faptul că la club sunt aduși, „pe interes”, juniori de o valoare îndoielnică pentru a fi cazați la hoteluri la care facturile depășesc prețul pieței. Cel mai mult s-a discutat chiar despre Hotel Subcetate Arad, hotel al cărui proprietar este Florin Teglas, un hotel în care de câțiva ani locuiesc juniorii care au fost aduși la UTA și care au domiciliul în altă localitate sau în alte județe.

  Tocmai aseară, după ora 18, clubul a licitat pe SEAP pentru cazarea unui număr de 21 de juniori în perioada 29 martie – 30 aprilie, adică 32 de nopți. Astfel, clubul UTA va vira în conturile Hotelului Subcetate suma de 97.440 de lei, adică 19.692 de euro, atenție, fără mic dejun inclus.

  detalii1seap

  După un simplu calcul aritmetic, reiese că UTA cheltuie 145 de lei pe noapte pentru fiecare junior, ceea ce înseamnă tot în urma unui simplu calcul aritmetic că o cameră pentru doi juniori ajunge la 290 de lei pe noapte.

  Hotel Subcetate este un hotel de 3 stele și am comparat prețul de 290 de lei pe noapte pentru doi juniori cu alte hoteluri din Arad de același rang.

  Hotel Maxim – 1 noapte pentru 2 adulți – 259 de lei

  Hotel Coandi – 1 noapte pentru 2 adulți – 239 de lei

  Hotel Xemar – 1 noapte pentru 2 adulți – 202 lei.

  Separat, tot pe SEAP, s-a licitat ieri pentru hrana celor 21 de juniori de la AFC UTA, cazați la Hotel Subcetate.

  A câștigat „achiziția directă” tot Hotel Subcetate…

  Pentru trei mese pe zi, UTA va vira suma de 51.072 lei, adică 10.321 de euro. Astfel, fiecare junior are asigurate trei mese/zi, suma zilnică pentru fiecare fiind de 76 de lei.

  detalii2seap

  Dacă facem un calcul pe cele 32 de zile, reiese că UTA cheltuie lunar cu masa și cazarea unui singur junior suma de 7.000 de lei, aproximativ 1.450 de euro lunar.

  Astfel, clubul UTA plătește 30 de mii de euro pe lună (către Hotel Subcetate) doar pentru masa și cazarea celor 21 de juniori.

  Tot de pe SEAP am aflat că pentru cazarea fotbaliștilor echipei de seniori a clubului UTA în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, cea de dinaintea meciului de sâmbătă de la ora 12 cu Universitatea Cluj, clubul plătește suma de 6.854 de lei, adică 1385 de euro, pentru un număr de 34 de persoane, jucători și staff. Astfel, pentru fiecare dintre cele 34 de persoane, clubul va vira 201 lei, fără mic dejun.

  detalii3seap

  Citește și: Meszar cere 3,5 din profitul arădenilor pentru UTA! „Nu mai aveți rușine”, este răspunsul arădenilor

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doktor Valentin ȘI DOKTOR ROBERTA

   Bună ziua….Înainte de revoluție 1989,Jucători echipei UTA Arad stăteau la Hotel Ăstora,sau la Hotel Continental. (Central. )…. Cred că și pe vremea aceea se plătea dar nu știu căt……. Patroni Hotelurilor de azi ar trebui poate să facă pentru sportivi orașului nostru Arad prețuri mai mici ….. Așa ar putea ajuta speranțele orașului nostru și viitori sportivi/////// Asta. este părerea mea,….Mulțumesc anticipat pentru înțelegere…Hai. UTA Arad Succes încontinuu sportivilor arădeni////

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.