sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 6Căutările băiețelului de 7 ani continuă și astăzi, la două săptămâni de la dispariție

  de Special Arad | 23 ianuarie 2021, 11:47 AM | Știri Arad | Topic special

  6

  În seara de sâmbătă, autoritățile ne anunțau că Garda nr 2 de intervenție Chișinău Criș, intervine cu un echipaj SMURD, 1 echipaj de căutare salvare, 6 salvatori cu sprijinul unui echipaj de poliție și a SVSU Mișca în zona localității Vânători, pe câmp, pentru căutarea unui băiețel de 7 ani.

  Apelul a fost făcut la 112 de către mama băiatului, care a menționat că minorul a plecat să se joace, cândva sâmbătă dimineața si nu s-a întors acasă.

  Alături de forțele I.S.U, la acțiune participă echipe operative formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, 10 polițiști din cadrul Poliției orașului Chisineu-Criș, 5 jandarmi, autospeciala cu termoviziune a Poliției de Frontieră, precum și 40 de voluntari din localitatea Vărșand.

  Citește și: Familia băiețelului dispărut între Mișca și Vânători crede că acesta a fost răpit

  minor cautat

  În această dimineață, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad ne-a anunțat că se efectuează căutări și în acest moment.

  UPDATE 2 – duminică, ora 10.15

  Aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari, participă duminică dimineaţă la căutarea copilului de 7 ani a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă seara de către mama.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, că operaţiunea de căutare a continuat în zona localităţii Vânători şi pe parcursul nopţii, când s-au alăturat mai multe forţe.

  Conform sursei citate, s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa băiatului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

  Pleşca a menţionat că mama copilului a sesizat dispariţia la 112 abia sâmbătă la ora 19,00, deşi acesta era plecat de acasă de dimineaţă. Ea a spus că băiatul de 7 ani a plecat să se joace în sat şi nu s-a mai întors seara.

  Totuşi, unii localnici au declarat autorităţilor că băiatul a plecat, împreună cu alţi copii, la o stână de oi de la marginea satului, fiind duşi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi îndepărtat de grup la un moment dat şi nu a mai fost găsit.

  UPDATE 3 –  luni, 11 ianuarie 2021

  Căutările au fost reluate în această dimineață, fiind implicați în continuare 47 de polițiști cu 18 autospeciale și un câine de urmă, 19 jandarmi cu 4 autospeciale și 1 un câine de urmă, 28 de pompieri cu 7 autospeciale și 8 cange, 7 polițiști de frontieră cu autospeciale cu camere de termoviziune.

  UPDATE 4 – marți, 12 ianuarie 2021

  Căutările privind dispariția minorului de 7 ani au fost reluate în această dimineață, în continuare fiind angrenate forțele de ordine din teritoriu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervine astăzi la căutări cu autospeciala de teren cu capacitate mare de trecere 8×8 (autoșenilată) și o barcă pentru a putea căuta pe canale.

  UPDATE 5 – sâmbătă, 16 ianuarie 2021

  A trecut o săptămână de când căutările în cazul minorului dispărut au început. Acesta a fost căutat zilnic cu mai multe echipaje și echipamente pentru ca forțele de ordine să aibă o vizibilitate mai mare, pe o suprafață cât mai largă. Aceștia au căutat ieri, vineri, 15 ianuarie 2021 cu 15 polițiști cu 4 autoturisme; 12 pompieri cu o barcă, o autospecială SMURD și 2 autospeciale; 6 jandarmi cu 2 autospeciale; 20 de voluntari cu 4 autoturisme de teren și 2 drone. În această dimineață autoritățile s-au mobilizat din nou și speră ca, într-un final, copilul să fie găsit. Frigul îngreunează mult situația, însă toți rămân hotărâți să îl găsească pe cel mic.

  În această dimineață, căutările minorului au fost reluate. La activități participă 16 polițiști cu 5 auto, 6 jandarmi cu 2 auto, 12 pompieri cu 3 auto și 20 de voluntari cu 5 autoturisme de teren.
  Vă transmit filmări când le primesc din teren”.

  UPDATE 6 – sâmbătă, 23 ianuarie 2021

  Căutările minorului dispărut la Vânători continuă și astăzi. În activitățile de căutare/periere a zonelor extravilane localității Vânători și canalelor de apă sunt implicați 10 polițiști cu trei autospeciale, patru jandarmi cu o autospecială și șapte pompieri cu o autospecială de teren și un SMURD, anunță ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Cunosc personal si copilul si satul din care provine … aici nu mai e vorba de politica, oricat de mult ai vrea dumneata sa dai vina pe actualuii guvernanti care iti sunt antipatici… probabil dumneata fiind cu trandafirii. Nu cunoasteti detaliile deloc, dar totusi ..v-ati gandit ca puteti da vina pe guvern…sa faceti putina politica pe spatele copilului.

    +13 voturi
    +1
    -1
     • @ Mihai @George: Păi vrei sa ti se dea mura-n gura?

      Într-un fel părinții sunt responsabili pentru ca nu au sesizat dispariția copilului. Probabil ca erau obisnuiti ca copilul sa lipseasca cu orele. Spun într-un fel pentru ca copiii de la sat mai ies sa se joace pe ulițele satului si câteodată poate mananca pe la prietenii de joaca. Totusi mama a anuntat autoritatile imediat cum s-a lasat seara, deci nu poti sa zici ca oamenii nu sunt parinti.

      Oricum, nu guvernul se face responsabil de aceasta dispariție. Dacă se respecta ceea ce spunea guvernul, copilul nu era plecat brambura sa socializeze. Nu poti da vina pe scoala on-line pentru ca întâmplarea a avut sâmbătă.

      Situația e trista si comentariile sunt de prisos.

      Sper sa il găsească viu si nevătămat.

      +2 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.