Câți oameni mor în accidente rutiere pe zi? Polițiștii arădeni, implicați în Proiectul Roadpol Safety Days

  de Special Arad | 18 septembrie 2020, 12:42 PM | Știri Arad

  0

  În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivel european se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității. În acest interval, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL va acționa în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, în vederea conștientizării participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

  Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului de accidente și consecințele acestora, precum și ca ziua de 17 septembrie 2020 să fie o zi fără persoane decedate din accidente rutiere pe drumurile din Europa, în condițiile în care media zilnică la nivelul U.E. este de 70 morți/zi.

  În acest context, polițiștii Serviciului și Biroului Rutier au desfășurat o acțiune de amploare pe șoselele din municipiu și județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave și mortale, precum și pentru impunerea respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

  În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 12 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru necordare de prioritate și celelalte pentru alte abateri și retrase 4 certificate de înmatriculare.

  De asemenea, a fost întocmit un dosar penal unui tânăr de 27 de ani, depistat de polițiști pe Calea Aurel Vlaicu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, având aplicate numerele de înmatriculate ale unui alt vehicul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.