Câți bani vor primi sportivii români care au obținut medalii olimpice la RIO, dar și cei clasați pe 4, 5 și 6

  de Special Arad | 27 August 2016, 10:38 AM | Sport

  0

  Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a decis dublarea premierilor pentru medaliații olimpici de la Rio de Janeiro, potrivit site-ului oficial al forului național, informează Agerpres.

  De asemenea, COSR va oferi recompense financiare, conform legislației în vigoare, și pentru locurile 4, 5 și 6.

  CÂT VOR PRIMI MEDALIAȚII CU AUR?

  Astfel, conform HG 1447/2007, medaliații cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câștigătorii medaliei deargint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro.

  Pentru locurile 4, 5 și 6 se vor primi 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro.

  ANTRENORII, RECOMPENSAȚI ȘI EI

  Antrenorii, precum și colectivele tehnice care au contribuit la realizarea acestor performanțe la JO 2016 vor fi de asemenea recompensați de către COSR.

  În virtutea parteneriatului dintre COSR și Renault Commerciale Roumanie, medaliatele cu aur vor fi recompensate cu autoturisme Kadjar, medaliații cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distinși cu medalii de bronz vor primi automobile Clio.

  România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

  CINE NE-A ADUS MEDALII?

  Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin,bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.