Câţi bani se pot face din meditaţii. Un arădean a declarat la ANAF un venit de 298.445 lei

  de Special Arad | 3 august 2022, 8:07 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Aradul este județul din raza Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara (care are competenţe în Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin), care are cele mai multe persoane care au declarat în anul 2021 venituri din meditaţii. Tot aici este şi cel mai mare venit declarat, aproape 300.000 de lei (echivalentul a 5.000 de euro lunar).

  O situaţie comunicată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, la solicitarea Radio Timişoara, arată că 494 de persoane fizice din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara au declarat că au obţinut în 2021 venituri din meditaţii (CAEN 8559 – alte forme de învăţământ şi CAEN 8560 – activităţi de servicii suport pentru învăţământ).

  Situaţia de pe vestul ţării arată că în judeţul Arad sunt cele mai multe persoane care au declarat venituri din meditaţii (218). Urmează Timişul, cu 208 contribuabili, Hunedoara şi Caraş-Severin, cu 34 de persoane care au declarat venituri din meditaţii.

  Din punct de vedere al sumelor declarate, cel mai mare venit declarat este din Arad: 298.445 de lei. Pe locul doi este un contribuabil din Timiş, care a declarat că a câştigat din meditaţii 152.016 de lei. În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara, cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei. Repezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara nu au putut preciza materiile la care au fost predate meditaţiile pentru care s-au obţinut veniturile declarate şi nici dacă persoanele care au declarat veniturile au o singură sursă de venit, informează adevărul.ro.

  Potrivit ANAF, persoanele fizice care realizează venituri din meditaţii au obligaţia de a depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai. În luna aprilie a acestui an, ANAF a publicat şi un ghid dedicate persoanelor care obţin venituri din meditaţii.

  Sursa: Adevărul.ro.

   

  (erată: inițial s-a strecurat o eroare, în titlul articolului fiind scris „lunar”, însă suma de 298.445 lei reprezintă totalul veniturilor anuale, din care dacă se împarte la 12 luni, reies 5000 euro pe lună).

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu vad ce este atat de surprinzator! O ruda mi-a cerut nr de tel de la o prof de mate pentru meditatii (unde a fost si baiatul meu). Profesoara respectiva avea cercurile pline asa ca a trimis fata rudei la alt prof. Sa va faceti o idee: de luni pana vineri avea cel putin un grup (4 elevi; 200lei/elev pt 2 ore), iar sambata + duminica avea 3 grupe/zi. Adica putin peste 7000€ pe luna, fara sa mai calculez ca avea sigurat 2 grupe miercurea si grupuri mai speciale pentru cei care se pregateau la concursuri sau olimpiada.
   Nu ne putem plange, baiatul a luat 10 la matematica la bac

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.