luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câți angajați din Spitalul Județean Arad s-au vaccinat împotriva Covid-19

  de Raluca Medeleanu | 1 februarie 2021, 5:21 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a început în România în data de 27 decembrie, respectiv la Arad în 4 ianuarie, și continuă până și la momentul acesta. De atunci, la nivel național au fost vaccinate în această etapă în jur de 68%*, din totalul de 500.000 de persoane care au fost declarate eligibile de autorități. (*conform datelor disponibile în 15 ianuarie)

  Am dorit să aflăm situația de la Arad, mai exact câți dintre angajații Spitalului Județean Arad au optat pentru vaccinul anti-Covid în prima etapă de vaccinare, astfel că am trimis o solicitare în 12 ianuarie, dar la momentul respectiv datele erau încă în procesul de a fi colectate. Răspunsul oficial l-am primit astăzi, 1 februarie.

  Am aflat că pe parcursul primei etape de vaccinare, care s-a desfășurat la Arad între 4 și 15 ianuarie, din totalul de 2001 angajați ai secțiilor Spitalului Județean Arad, au fost vaccinați 992. În acest număr includem medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii și registratorii medicali din cadrul tuturor secțiilor din Arad și inclusiv secția de la Ghioroc a Spitalului Județean Arad.

  Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ne-a specificat însă că vaccinarea personalului medical continuă, concomitent și cu etapa a doua, astfel că datele de mai sus se referă strict la etapa 1, nefiind încă procesate datele pentru celelalte vaccinări care au survenit ulterior datei de 15 ianuarie.

  Reamintim că în prima etapă de vaccinare anti-Covid-19 a fost inclus personalul din domeniul sanitar si personalul din centrele rezidențiale si medico-sociale. Etapa a doua de vaccinare, destinată persoanelor peste 65 de ani, bolnavilor cronici și angajaților din domenii esențiale, a început în 15 ianuarie și este în plină desfășurare, iar etapa a treia de vaccinare (pentru toți cetățenii care nu sunt în grupul de risc), potrivit premierului Cîțu, este posibil să înceapă în martie, nu aprilie cum era prevăzut inițial.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.