luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câte teste pentru COVID-19 au fost efectuate. Situația pe județe

  de - | 2 iunie 2020, 1:40 PM | Naţional

  0

  La trei luni de la primul caz de coronavirus înregistrat, în țara noastră s-au realizat aproape jumătate de milion de teste moleculare prin metoda Real Time RT-PCR. România a prelucrat, la mia de locuitori, aproape de două ori mai multe teste pentru COVID-19 decât Bulgaria și Franța și de peste două ori mai puține decât Spania sau Germania.

  Nord-vestul, cel mai testat

  Potrivit datelor centralizate la 29 mai, publicate de Hotnews.ro, țara noastră procesase 21 de teste la mia de locuitori, în vreme ce Bulgaria prelucrase 11 la mia de locuitori, Franța 12,7, iar Ungaria 19. Spania și Germania prelucraseră 47,1 de teste la mia de locuitori. Testele realizate în România sunt aproape de trei ori mai puține decât în Italia (63), Estonia (62,3) sau Letonia (57,3).

  Până vineri, 33 de județe și Municipiul București raportaseră efectuarea a 421.451 de teste. Argeș, Caraș Severin, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți și Vâlcea nu au raportat nici un test efectuat, cel mai probabil probele fiind procesate în centre regionale.

  harta teste

  Pe regiuni de dezvoltare, la mia de locuitori au fost efectuate, potrivit raportărilor oficiale, 4,7 în Sud Vest, 7,6 în Sud Est, 15,4 în Vest, 19 în Nord Est, 22 în Centru și 25 în Nord-Vest.

  În regiunea Sud care are o populație de peste 3 milioane au fost raportate puțin peste 1.700 de teste, cel mai probabil probele fiind prelucrate, în mare parte în București, care a raportat aproape 160.000 de teste. Ilfovul are și el peste 20.000.

  1270 de morți

  Hotnews.ro precizează că numărul de teste nu corespunde numărului de persoane testate. În medie, pentru o persoană confirmată cu coronavirus se efectuează trei teste.

  Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 19.398 în România, după ce alte 141 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate luni. Numărul de decese a ajuns la 1.270. Numărul pacienților vindecați, de la începutul epidemiei încoace, este de 13.426. La Terapie Intensivă sunt 159 de pacienți în acest moment

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.