Câte românce sunt la Roland Garros? Trei! În… premieră pentru Patricia Țig care s-a calificat și ea în runda a treia

  de - | 1 octombrie 2020, 8:03 PM | Sport

  3

  (foto: Profimedia)

  România are trei reprezentante în turul al treilea la Roland Garros. Astfel, după Simona Halep s-au calificat și Patricia Țig și Irina Bara.

  Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în premieră în runda a treia a unui turneu de Mare Şlem, joi, la Roland Garros, după ce a învins-o pe Christina McHale (SUA) cu 6-4, 6-3, potrivit Agerpres.

  Ţig (26 ani, 59 WTA), care până la US Open, în septembrie, nu trecuse de primul tur la o competiţie de Mare Şlem, a obţinut victoria după o oră şi 36 de minute.

  Patricia Ţig a câştigat primul ghem, a fost egalată, iar apoi s-a desprins la 4-1. McHale (28 ani, 81 WTA) a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, dar românca şi-a făcut serviciul, iar apoi a încheiat cu break (6-4).

  În actul secund, cele două jucătoare şi-au făcut serviciul în primele cinci ghemuri, Patricia fiind cea care a rupt echilibrul şi s-a desprins la 5-2. McHale s-a apropiat la 5-3, dat Ţig a încheiat conturile cu 6-3.

  Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a fost mai bună la fructificarea mingilor de break (3/4 faţă de 1/6). Patricia a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-12, în timp ce la erorile neforţate s-a remarcat un echilibru, 27-28.

  Ţig şi-a asigurat un cec de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina, a 14-a favorită, şi franţuzoaica Fiona Ferro, notează digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi mai simplu și mai actual articolul, daca l-ați scrie voi și ca sursă ați indica siteul turneului. Nu credeți? https://www.rolandgarros.com/en-us/
   .
   Apropo, … și Horia Tecău care face pereche cu JJRojer s-au calificat în turul doi. Aici aveți toate rezultatele ACTUALIZATE permanent https://www.rolandgarros.com/en-us/matches?finished=true&tournamentDay=20201001&type=ALL … asta dacă vă interesează să ne dați știri proaspete. De exemplu că Ana Bogdan a făcut un turneu foarte bun, fiind lăudată de cunoscătorii ce comentează turneul pentru organizatori. (și nu numai)
   .
   Tot pe site-ul oficial puteți vedea cine sunt următoarele adversare a jucătoarelor românce. De ex. că Fiona Ferro a eliminat-o pe mai mult experimentata Rybakina, favorita 14, ceea ce de fapt este o mare surpriză. Și mai sunt și alte surprize, atât în turneul feminin cât și în cel masculin. Poate chiar o mică descriere a adversarelor, de ex. Fiona Ferro, ceea ce ar fi mai interesant din perspectiva sportului și al celor ce-l practică, decat ce valoare are cecul neâncasat a lui Țig.
   .
   Pentru o bătaie pe bani, organizată în Arad sunteți în stare să scrieți ode și să-i faceți pe „bătăuși” … „Eroi”. În schimb despre un TURNEU cum este Roland-Garros preluați, copy-paste, știri afumate. Și vă întrebați apoi ce se întâmplă cu sportul arădean, … sau cu tenisul arădean.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Vă înțeleg oful, dar când vine vorba de o competiție atât de mare ca și Roland Garros, e destul de greu să încerci să acoperi din toate punctele de vedere acest turneu. Am ajunge să neglijăm știrile locale, în schimb nu pot fi de acord cu ultimul paragraf al comentariului…
    Să auzim de bine

    0 voturi
    +1
    -1
    • Găsiți un colaborator care este pasionat de sport și care ar fi dispus să acopere „evenimentele mari”. Veți găsi și sponsori care ar pune advertoriale pe bani. Expunerea la public din ce în ce mai interesat de mișcare fizică, … să nu mai vorbim de părinții interesați, cu copii ce sunt dați la practicarea unui sport în cluburi. Expunerea știți și voi că naște și cererea. Mișcarea ciclistă în oraș este de câtțiva ani buni în creștere. Credeți că nu ar fi interesați să citească despre campionate mondiale și europene? Ba bine că nu. De ce interesații să le citească pe alte siteuri?
     .
     Dar scuză-mă, să ai timp și spațiu doar pentru fotbal și … gladiatorism, devine „sensunic” plictisitor pentru cei ce practică, sau sunt interesați de sporturi olimpice, … să nu mai vorbim de sporturile „NOI” cu federații ce deja organizează campionate Europene și mondiale.
     .
     Doar politică și „dezastre”? … și sportul acoperit mai larg și consecvent atrage KLIKURI. Ți-am mai spus „Ce cultivi aia aduni.”

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.