miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câte accidente mortale au avut loc anul trecut în Arad. Opt permise de conducere reținute în fiecare zi

  de Mihai Todoca | 10 februarie 2023, 2:26 PM | Știri Arad

  1

  (foto: arhivă)

  Din nefericire, accidentele rutiere mortale sunt un stigmat al României, iar conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene, țara noastră se afă pe primul loc, cu o rată a mortalității aproape dublă.

  Indiferent câte controale se fac și câte acțiuni rutiere ale polițiștilor sunt desfășurate, România pare să fi scăpat de sub control acest fenomen având un număr de 93 de morți la un milion de locuitori. Adică un român moare într-un accident rutier la aproximativ fiecare trei zile.

  În județul Arad, conform bilanțului IPJ Arad, anul trecut au fost desfășurate 1577 de acțiuni pe toate șoselele din municipiu și județ, numărul accidentelor grave fiind 101. Din acestea, nu mai puțin de 37 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce alte 82 au fost rănite grav. Este un procent enorm de mare, dacă facem un calcul simplu rezultă o persoană decedată la fiecare zece zile pe șoselele din Arad.

  Principalele cauze ale producerii accidentelor

  -Viteza neregulamentară conduce în acest clasament fiind responsabilă de producerea a 21 de accidente, cu 13 persoane decedate și 13 rănite grav.

  -Nici bicicliștii nu au fost mai atenți, , abaterile acestora conducând la 13 accidente, cu 3 persoane decedate și 10 rănite grav.

  -Abaterile pietonilor s-au soldat cu 12 accidente, cu persoane decedate și alte 8 rănite grav.

  -Neacordarea de prioritate pentru vehicule a avut ca rezultat producerea a 11 accidente, cu 3 persoane decedate și 8 rănite grav, în timp ce neacordarea priorității pietonilor au cauzat 10 accidente cu 2 persoane decedate și 8 rănite grav.

  Sancțiunile aplicate

  Anul trecut au fost sancționați contravențional 31  934 de participanți la trafic, fiind reținute 3211 permise de conducere și retrase 1261 certificate de înmatriculare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 31934:365= 87 sancțiuni pe zi!?!

   Câți angajați are pe teren rutiera? 10?20?50?100?

   In fiecare zi in fața fiecărei școli poți lua vreo 30 de permise lejer. Dacă circuli prin Arad alte câteva sute pentru abateri grave. Dar ei au sancționat 87.

   Ăia de la locală au 23 de amenzi pe zi.

   NU VĂ E JENĂ MĂ?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.