luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cătălin Drulă, la Arad: „în România de astăzi, cine muncește, sărăcește cu PSD și PNL la guvernare”. Probabilul candidat sigur al USR pentru Primăria municipiului

  de Valer Mărginean | 10 noiembrie 2023, 5:14 PM | Politikos

  1

  Într-o perioadă destul de zbuciumată a partidului pe care îl conduce, președintele USR, Cătălin Drulă a vizitat vineri Aradul, în cadrul unui mini-turneu pre-electoral care mai cuprinde Timișoara și Alba Iulia.

  Cu această ocazie a susținut și o conferință de presă – la care au mai participat președintele USR Arad, Răzvan Anghel, europarlamentarul Vlad Botoș și parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad – în cadrul căreia, conform propriei declarații, a dorit să-și arate susținerea pentru organizația arădeană.

  Radiografia guvernării făcută de Cătălin Drulă

  Cum era de așteptat, președintele Drulă a prezentat o scurtă, dar acidă radiografie a „României sub regimul PSD, susținut de PNL”. „Practic, în România de astăzi, cine muncește, sărăcește cu PSD și PNL la guvernare”.

  „Singura așa-zisă realizare o reprezintă BMW-urile lui Lucian Bode” – cu referire la achiziția controversată de autoturisme BMW („făcută de la prietenul lui Iohannis”), pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW  pentru Poliția Română făcută de Bode pe vremea când era ministru de Interne, de la Automobile Bavaria. Acestea, conform declarațiilor președintelui USR, urmează să fie plătite, nu din fonduri europene, ci din bani de la Buget (50 de milioane de lei). „De ce refuză banii europeni? Pentu că ar ajunge pe mâna lui Koveși acea afacere murdară”).

  Citiți amănunte aici: Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne

  Despre președintele Iohannis a mai spus că „este cel care calcă rău de tot în picioare democrația pe care ar trebui s-o apere”, referindu-se direct la secretizarea costurilor deplasărilor prezidențiale în străinătate („care sunt, de fapt, vacanțe prezidențiale pentru că nu aduc niciun beneficiu României”).

  „Am citit recent că suntem singura țară (probabil din Uniunea Europeană – n.n.) care a secretizat aceste costuri, ceea ce reprezintă un abuz de putere din partea lui Iohannis” – a mai spus Cătălin Drulă.

  Radiografia acestei „guvernări a iresponsabilității” a atins mai toate domeniile societății afectate de măsurile luate de coaliția de guvernare, de la „supraimpozitarea contractelor part-time, la atacurile asupra libertății presei, fiind amintit cazul Emiliei Șercan și, pensiile speciale.

  „Sunt și oameni fericiți în guvernarea PSD – PNL: pensionarii speciali, cărora urmează să le fie indexate pensiile de la anul, unora cu aproximativ 800 de lei”.

  Una dintre cele mai dure acuzații la adresa premierului Ciolacu și a celor două partide aflate la guvernare a fost legată de folosirea abuzivă a banilor din fondul de rezervă al guvernului pentru alocații bugetare mascate. În acest fel, practic, se fac alocări discreționare de bani, ocolindu-se calea legală a rectificării bugetare, ceea ce reprezintă un evident abuz de putere „nemaiîntâlnit în istoria recentă a României”.

  Răspunzând întrebării unui coleg din presa arădeană – mult mai slab reprezentată decât ne-am fi așteptat, având în vedere că Aradul nu este vizitat prea des de lideri naționali ai partidelor parlamentare – Cătălin Drulă a spus că apreciază faptul că Elena Lasconi a făcut un pas în spate, retrăgându-se de pe lista de candidați pentru Parlamentul European și că s-a „intrat prea mult cu picioarele în viața personală a colegei Lasconi”. Prin urmare, consideră închis acest caz.

  La întrebarea Special Arad, referitoare la stadiul de derulare a proiectului „polul de dreapta”, domnia sa a oferit un amplu răspuns pe care îl puteți vedea în videoclipul de mai jos. Este de reținut că proiectul nu a fost îngropat, dimpotrivă, sâmbătă, la Alba Iulia urmând a fi derulată o nouă rundă de negocieri pe această temă cu președintele PMP, Eugen Tomac.

  Referitor la faptul că unele organizații din județul Arad au „deviat” de la linia partidului și au făcut unele înțelegeri „pe persoană fizică”, ascunse, cu adversarii politici menționați, președintele Drulă a spus că „oameni fiind, toți suntem supuși greșelilor, dar una dintre datoriile noastre este să le corectăm și, dacă nu se pot corecta, să luăm măsuri”.

  Are USR Arad candidat la primărie?

  Chiar dacă nu a fost abordat acest subiect, senzația noastră a fost că Adrian Wiener este candidatul USR pentru Primăria Arad, mai ales că „la alegerile din 2020 i-au mai lipsit 2 procente ca să câștige” (Vlad Botoș). Întrebat direct despre această posibilitate, Adrian Wiener ne-a spus că nu se poate pronunța deocamdată întrucât decizia urmează a fi luată în structurile de conducere ale partidului.

  Citește și: USR, de la viziunea în 10 porunci de la congres, la diversiunea Lasconi

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.