ULAL atenționează asociațiile de proprietari care au tobogane de evacuare a gunoiului că au obligația să selecteze gunoiul

  de Special Arad | 11 May 2022, 8:31 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. „Informăm asociațiile de proprietari în special cele care au tobogane pentru evacuarea gunoiului menajer, că depozitarea selectivă a deșeurilor este obligatorie.

  Din păcate în Arad, atât cât permite actuala infrastructură existentă, aradenii trebuie să respecte actualul contract de salubrizare și în special să selecteze, să depoziteze în containele și locurile amenajate pentru cele 5 fracțiuni de deșeuri.

  Problema blocurilor, construite între anii 1960-1980, cu tobogane de evacuare a deșeurilor menajere, care fac parte din proprietatea comună indiviză și care au această destinație, pe care fiecare proprietar o dețin lîngă proprietatea principală ca bunuri accesorii, trebuie organizată și gestionată, în conformitate cu Legea nr. 196/2018 și a Codului Civil.

  Conform acestor normative nimeni nu poate lua dreptul unui proprietar de a renunța sau de a folosi această proprietate comună fără consimțămâtul acestuia.

  În schimb proprietarii, asociația de proprietari prin comitetul executiv și administrator trebuie să întrețină toate părțile comune fără a aduce atingere drepturile proprietarilor și fără a schimba destinația clădiri.

  Aceste tobogane trebuie folosite doar pentru deșeul menajer și trebuie întreținute în condiți de funcționare optime și de igienă împreună cu camera tehnică.

  Pentru acestă activitate de întreținere acestor bunuri accesorii, asociația poate angaja personal. Restul fracțiunilor de deșeuri trebuie depuse în locurile special amenajate.

  În cazul în care proprietarii din blocurile cu tobogan nu respectă aceaste reguli obligatorii pot suporta sancțiuni din partea operatorului și pot fi chiar amendați”, transmite ULAL Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.