vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cât de incompetenți să fie cei care conduc fotbalul românesc? Rapid și UTA nu știu care pe ce loc a încheiat campionatul…

  de Lucian Dănilă | 6 martie 2022, 6:53 PM | Sport

  0

  S-a încheiat campionatul în Liga 1, sezonul regulat, și Rapid cu UTA au încheiat la egalitate de puncte, 40, dar LPF și FRF nu știu care dintre ele este pe locul 8 pentru că nu au reușit, din iunie încoace, să abroge o veche regulă.

  Țintarul play-out-ului s-a stabilit cu UTA pe locul 8, dar reprezentantul Ligii Profesioniste spune că de fapt e pe… 9.

  Cum sunt diriguitorii, așa e și fotbalul, adică activitatea condusă de ei…

  „În conformitate cu CEX-ul FRF din data de 27 iunie 2021, criteriul de departajare cu privire la numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe a fost abrogat. Echipa noastră termină astfel sezonul regulat pe locul 8, iar în weekend aşteptăm vizita celor de la Academica Clinceni” (Comunicat UTA)

  „Singurul lucru după care judecă și la care se raportează LPF este ROAF, unde este specificat în mod clar că Rapid și UTA trebuie departajate de golurile marcate în deplasare. E adevărat, există o ședință a unui Comitet Executiv în care s-a scos acest criteriu, dar această ședință nu a fost actualizată și în ROAF. Luni dimineață, LPF va face o întâmpinare oficială către FRF, pentru a ne explica la ce să ne raportăm”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pentru GSP.ro.

  Surse federale au oferit o replică, prin intermediul GSP.ro: „FRF nu e obligată, conform UEFA, să republice ROAF pe site la fiecare modificare. Deciziile intră în vigoare când sunt date după CEx, nu când apar pe site în ROAF. În plus, e o prevedere abrogată la nivel UEFA, noi doar ne-am aliniat”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.