sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cât de greu poate fi să fii civilizat?!

  de Raluca Medeleanu | 5 iulie 2021, 10:26 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  0

  Foto: Serviciul de Voluntariat Montan

  Ce bine ar fi dacă oamenii ar înțelege importanța de a păstra curată natura, cea care ne aduce sănătate? Dacă de fiecare dacă când cineva face o plimbare prin natură ar avea și bunul simț să ia o pungă în care să adune dozele de bere pe care le bea, chiștoacele de țigări pe care le fumează, ambajazele de la mâncarea pe care o consumă și să le ducă undeva la un tomberon, înapoi în oraș… peisajele noastre naturale ar arăta într-un mare fel, cu un minim de efort! Cum însă unora le lipsește civilizația cu desăvârșire, avem noroc cu oamenii care o au chiar în cantități mari și care își rup din timpul lor liber, în mod gratuit, pentru a veni și a face curat după cei nesimțiți…

  Așa s-a întâmplat și în acest weekend când voluntarii de la Serviciul de Voluntariat Montan (SVM) au organizat o acțiune împreună cu Primăria municipiului Arad și mai multe instituții și asociații pentru a elibera de sufocarea gunoaielor o parte din Lunca Mureșului. Peste 50 de iubitori ai naturii s-au alăturat acțiunii. Unii au venit chiar din Timișoara!

  „Igienizare in P.N. Lunca Muresului. O acțiune comună cu Primaria Arad , CMCA, P.N. Lunca Muresului, Retim , Cercetașii Phoenix Arad, SVM. Au participat 52 voluntari din Timișoara și Arad. În ciuda prognozei din cauza căreia trebuia să anulăm acțiunea, ne-am bazat totuși pe tradiționala zicală «Când SVM e în acțiune, va fi vreme bună». Așa și a fost. Am reușit să adunăm peste 300 de saci (260 l) cu gunoi. Au fost transportați împreună cu încă 130 de saci proveniți dintr-o acțiune anterioară până la asfalt. Apoi reîncărcați în transportoarele Retim. Totul a mers ca pe șnur! În paralel am amplasat în locurile de odihnă tăblițe «sensibilizatoare» cu intenția (poate-poate) de a micșora numărul idioților care lasă și acolo gunoi. Desigur, toate cele 30 de locuri de odihnă au fost lăsate curate”, au transmis voluntarii de la SVM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.