Câștigul unui europarlamentar este de 8000 de euro lunar! Plus….

  de Special Arad | 27 May 2014, 8:34 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Eurodeputații iau salarii mari și au parte de multe privilegii pentru a-și reprezenta țara în Parlamentul European, deși programul de muncă al acestora este de trei, maximum patru zile de muncă pe săptămână.

  Salariul brut al unui europarlamentar este de 7.956,86 euro pe lună, adică 6.200,72 euro venit net.

  La venit se adaugă și indemnizația zilnică pentru prezență la reuniunile oficiale ale PE, de 304 euro/zi de prezență, pentru cazare, masă ș.a. Dat fiind că eurodeputații lucrează trei zile pe săptămână, în condițiile unei participări normale la reuniunile de lucru, suma suplimentară primită de membrii PE ajunge la 2.500 euro pe lună. Astfel, europarlamentarii cumulează un venit lunar aproximativ de 8.000 de euro.

  Pentru deplasări reprezentanții țărilor europene în PE primesc o diurnă de 298 euro/zi.

  Deplasările din țările de la origine către și de la Bruxelles și Strasbourg sunt susținute de PE prin bilete de avion la casa bussines, clasa I la tren sau o sumă forfetară de 0,50 euro/km dacă se deplasează cu mașina. Europarlamentarul poate merge la reuniuni din afara țării de origine, care nu sunt oficiale, dar intră în cadrul atribuțiilor sale oficiale, lucru pentru care PE decontează totul în limita unui buget anual de maximum 4.243 euro/anual/per persoană.

  Mai există și o sumă de 21.209 euro lunar (la nivelul lui 2012) pentru cheltuielile legate de biroul europarlamentarului, aceasta însemnând salariile colaboratorilor angajați. Se mai adaugă și indemnizația lunară de 4.299 euro/lună pentru acoperirea cheltuielilor făcute în statul membru de unde vine eurodeputatul, cheltuieli legate de biroul său de europarlamentar, telefon, chirie, cumpărare și folosirea de echipamente electronice ș.a.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar chiar am nevoie de o zi spornică! Dărâmați omul din osul zilei cu veștile astea despre indemnizația de europarlamentar! Ai noștri s-au ras de eurocrema asta financiară și își ling rănile nevenindu-le încă să creadă că au pierdut atât de rușinos! Oricum, nu stăm deloc bine. PSD-ul e singur pe traseu și face acum ce vrea! Le-au ieșit toate planurile încă mmmai mmmult decât au sperat. Ponta rămâne o viperă cu corn cu mult venin în dotare. Din el vom gusta toți în continuare. Gestul lui Antonescu de a pleca de la șefia PNL e incalificabil în lașitatea lui. Ori lupți până la moarte ori te duci naibii să-ți plângi înfrângerea piratului rânjitor care lucrează febril la planuri pt la toamnă. Umilitor, domnule crin să îngenunchezi și să pupi mâna dușmanului care te ia de surtuc și te face mus-ul lui. Mult mai onorabil gestul lui Adrian Zglobiu (ce nume fain!) de a-l stuchi pe traian ”dirept” în față! Am văzut faza, cât scuipat a adunat omul în el și cu câtă scârbă și dispreț l-a ejectat! Băsescule, un popor întreg te înjură, alții te blestemă, pe tine și partidul tău, alții îți pun lumânări. Ăsta a avut curaj și a acționat cu ce a avut atunci la îndemână: scuipatul! Nu e un scuipat politic, domnule președinte – e un scuipat sănătos și meritat – din popor. Una peste alta, nu văd absolut nimic bun pt la toamnă! Trist.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.