joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Casa Pianului găzduiește un recital extraordinar de pian, solo și la patru mâini: Ana Silvestru și Giulio Biddau

  de Raluca Medeleanu | 13 mai 2024, 12:28 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Notați-vă în calendar data de 17 mai! Casa Pianului de pe strada Episcopiei nr. 25 va găzdui în seara respectivă un recital extraordinar de pian, solo și la patru mâini, susținut de Ana Silvestru și Giulio Biddau.

  Ana Silvestru

  Născută la București, Ana Silvestru este considerată una dintre cele mai importante reprezentate ale generaţiei foarte tinere de pianişti români, finalizându-și studiile masterale la Universitatea de Arte din Zurich și susținând concerte de pian la nivel internațional, cu mai mulți artiști de renume. Cariera internațională a Anei Silvestru a început cu o serie de concerte la Paris, facilitate de câștigarea Festivalului Muzicii Maghiare, urmând apoi numeroase concerte în țări precum Italia, Elveția, Germania, Polonia, și chiar în afara Europei, în Israel, Maroc, Japonia sau Buhan.

  Giulio Biddau

  Italianul Giulio Biddau s-a născut la Cagliari, oraș în care a absolvit și Conservatorul. Apoi și-a perfecționat studiile la Paris, cu Jean Marc Luisada, Aldo Cioccolini și Dominique Merlet. A fost premiat la concursuri internaționale, precum Casagrade din Terni, Concursul Internațional de Pian din Tbisili, Iturbi din Valencia, obținând premiul I la „Le nuit pianistique” din Aix-en-Provence. A fost invitat și la Festivalul Radio France din Montpellier, la Festivalul Pablo Casals și la Festivalul Dino Ciani din Cortina, ca să amintim doar câteva, dar a susținut concerte în multe țări de pe glob, precum Marea Britanie, Suedia, China, Chile și Australia.

  Recitalul de pian, solo și la patru mâini, va fi susținut de Ana Silvestru și Giulio Biddau în data de 17 mai, de la ora 19:00, în program fiind incluse compoziții de Liszt, Chopin, Schumann, Ravel și Fauré.

  Gratuitate pentru elevii care studiază pianul

  Pentru că Asociația Jacques Faix, în a cărei administrare se află Casa Pianului, are ca țel încurajarea tinerilor către artă, către actul cultural, elevii care studiază pianul la Colegiul de Artă sau în particular și sunt însoțiți de un adult beneficiază de gratuitate la recital.

  Pe de altă parte, iubitorii de muzică de pian pot participa la eveniment contra cost (200 lei), cu o rezervare prealabilă. La finalul serii va fi inclusă și o degustare de vinuri și un bufet perfect asociat de către somelierul casei. Rezervările se pot face prin mesaj la 0756228721 sau direct pe site-ul oficial al Casei Pianului (www.casapianului.ro).

  program ana silvestru si giulio biddau

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.