miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lieduri la Casa Pianului „Jacques Faix”, cu pianistul Daniel Fueter și baritonul Niklaus Kost din Elveția

  de Special Arad | 9 octombrie 2023, 2:43 PM | Cultură

  0

  Daniel Fueter, unul dintre cei mai importanți muzicieni elvețieni ai ultimilor 50 ani, propune, alături de baritonul Niklaus Kost, un recital de lied la Casa Pianului „Jacques Faix”, prin care publicul arădean va descoperi, în data de 13 octombrie (ora 18:00), capodopere ale genului de lied inspirat sau creat în spațiul elvețian.

  Programul va include liedurile compozitorilor Othmar Schoeck, Viktor Ullmann și Volkmar Andreae, pe versuri de Joseph von Eichendorff, Hermann Hesse, Conrad Ferdinand Meyer.

  Pentru publicul meloman și nu numai, evenimentul este și un prilej de familiarizare cu atitudinea exemplară a lui Hermann Hesse, cu precădere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și cele trei lieduri pe versuri de Conrad Ferdinand Meyer ale compozitorului Viktor Ullmann (ucis la Auschwitz), compuse în lagărul de concentrare de la Theresienstadt.

  Moderatoarea evenimentului va fi pianista Ana Silvestru.

  Accesul la eveniment este liber, însă locurile fiind limitate, organizatorii sugerează celor interesați să-și rezerve locul completând formularul din acest link.

  Evenimentul este organizat de GMMC și face parte din seria „Scriitorii povestesc capodopere”, de data aceasta având însă titlul „Muzicienii povestesc capodopere”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.